Sticklingar hetaste trenden på Tradera 2017

Inredning blev en av de populäraste kategorierna på Tradera 2017. Märken som Skultuna och Svenskt tenn toppade statistiken. Och den hetaste trenden är till vår stora glädje sticklingar!
03 januari, 2018

Vad har du sökt efter på Tradera i år? Kanske något från varumärken som Svenskt Tenn, Marimekko, Skultuna eller Fyrklövern? Dessa toppar nämligen försäljningsstatistiken på Tradera 2017. Försäljning av inredning har ökat rejält och kategorin ökade näst mest under förra året, efter Kläder.

De två dyraste möblerna som såldes under 2017 är SVT Gomorron Sveriges välkända röda sittmöbel som de sålde till förmån för Radiohjälpen och Världens Barn. Soffan gick inte för mindre än 150 100 kronor.

På andra plats kom Marcus Birros exfru som sålde deras bröllopstavla med rubriken “Konst för den som har allt”. Tavlan lockade in drygt 178 000 besökare till Tradera och gick för 50 100 kronor.

Sticklingar hetaste trenden

Hetaste trenden är dock utan tvekan sticklingar. Bäst går försäljningen av gröna blad och suckulenter som ökat med hela 49 procent jämfört med 2016. Så för den som sitter på en eftertraktad stickling finns det pengar att tjäna. Dyraste sticklingen som såldes 2017 var en Monstera Adansonii ‘Archipelago’ som gick för 3 100 kr.

Sticklingar på tradera

Foto: Shutterstock

Läs mer:

Allt du behöver veta om att ta sticklingar på olika växter – stor guide

Foto: Tradera, Malin Persson