Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Staycation hemma – 17 detaljer som skapar hotellkänsla

19 jul, 2018 
Staycation hemma - inredningstips
Borta bra, men hemma bäst. Så varför inte göra hemmet värdigt en staycation? Här listar vi detaljerna som skapar en exklusiv hotellkänsla i hemmets alla rum.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vi har tidigare tipsat om hur du får in hotellkänslan i sovrummet och badrummet – två rum som oftast väcker lite avund när man bor på ett snyggt hotell. Men varför inte låta stilen gå som en röd tråd genom hela hemmet på ditt eget sätt?

Hotellkänslan präglas allt som oftast av exklusiva materialval, rena linjer samt en stilren helhet med väl valda detaljer som bryter av. Här listar vi 17 detaljer som kan bidra till att skapa hotellkänslan i ditt hem:

1. Molecular taklampa, House Doctor

Taklampa med industrikänsla

För att ett rum ska kännas lyxigt och väl inrett krävs flera olika ljuskällor. Den här dekorativa taklampan har fem socklar i mässing och bidrar med en elegant industriell känsla. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

2. Dirty V kuddfodral, Dirty linen

Sammetskuddar ger hotellkänsla i hemmet

Sammet är ett material som ofta får ta plats på exklusiva hotellrum – och vi förstår varför. Materialet andas lyx och extra fint blir det när det får lite struktur, som i det här kuddfodralet. Finns att köpa här. (reklamlänk)

3. Tidningsställ Curva, AYTM

Tidningsställ i mässing

Elegant och skulpturalt tidningsställ som finns i mässing, silver och svart. Snygg som den är och perfekt för att förvara tidningar, magasin och coffee table-böcker. Dessutom kan den även fungera som ett ytterligare sidobord vid behov. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

4. Twice, House Doctor

 

Twice - elegant bordslampa från House Doctor

Den här bordslampan har en modern och elegant design med en mässingsfärgad fot och två ljuskällor, en i opalglas och en i tonat, grått glas. Enkel i sin utformning, men en detalj som höjer intrycket i alla rum. Finns att köpa här (reklamlänk).

5. Fåtölj Palma, Ellos Home

Sammetsfåtölj Palma från Ellos Home

Stilren fåtölj i ljusrosa sammet med smala, svarta ben. En elegant och bekväm sittplats att addera i såväl vardagsrummet som sovrummet. Finns i flera färger, Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

6. Sidobord, Hay

Svart minimalistiskt sidobord från Hay

Svärta och stilrena detaljer bidrar till en exklusiv känsla. Det här sidobordet från danska Hay är enkelt att flytta runt vid behov. Finns att köpa här. (reklamlänk)

7. Studio Round sittpuff, Department

Stor sittpuff i sammet med mässing

En stor sittpuff i mörkblå sammet som mäter hela 100 centimeter i diameter – kan det bli mer hotellkänsla än så? Underredet i mässing sätter guldkant på puffen som både kan fungera som sittplats och som soffbord. Finns i flera färger och storlekar. Finns att köpa här.  (reklamlänk)

Annons

8. Väggklocka, House Doctor

Stilren väggklocka

Få koll på tiden utan att behöva lyfta på mobilen. Den här väggklockan är gjord i betong med visare i guldfärgad aluminium. Finns att köpa här. (reklamlänk)

9. Poster, Monjoi

Poster från Monjoi

Låt staycation-känslan färga av sig på dina väggar. Den här postern av The Beverly Hills Hotel i Los Angeles kommer från Monjoi vars prints föreställer just hotell. Finns att köpa här.

Annons

10. Påslakanset, Aska Stockholm

Påslakan från Aska Stockholm

Vita lakan är en klassiker som ger en lyxig känsla på ett kick. Det här setet i satin från nygrundade Aska Stockholm består av påslakan, underlakan och örngott i vit satin. Finns att köpa här. 

11. Stropp hängare, By Lassen

 

Stropp hängare från By Lassen

Minimalistiska detaljer som är fina att titta på och samtidigt har en smart användning är helrätt när man vill ge hemmet hotellvibbar. Den här hängaren i läder kan hålla en galge, visa upp ditt favoritmagasin eller förvara halsdukar – bara fantasin sätter gränser. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

12. Mediabänk, Decotique

Stilren tv-bänk från Decotique

Ett stilrent alternativ som såväl tv-bänk som förvaring, med smala ben i mässing och skåp i en matt mörkblå färg. Finns i flera storlekar och utföranden, finns att köpa här. (reklamlänk)

13. Timglas, Granit

 

Timglas från Granit

Ett stilfullt timglas med grön sand som räknar ner en timme. Perfekt för att ta tid när du mediterar, slappar eller på annat sätt njuter av den lugna tillvaron en staycation innebär. Finns att köpa här.  (reklamlänk)

Annons

[socializer-facebooklikeshare]

14. Tidningsställ, Menu

Tidningsställ i marmor från Menu

Det här tidningsstället designat av Dubokk för Menu är ett riktigt statement piece i vardagsrummet. Tidningsstället har en massiv bas i marmor och en minimalistisk överdel i borstad, bronserad mässing. Finns att köpa här. (reklamlänk)

15. Walls spegel, House Doctor

Stor rund spegel från House Doctor

Den runda spegeltrenden verkar vara här för att stanna – och vi förstår verkligen varför den har blivit en storfavorit. Den runda spegeln är en stilren detalj som ljusar och öppnar upp i hemmet, oavsett om den är i hallen, vardagsrummet eller i badrummet. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

16. Fotogenlampa, Karlskrona lampfabrik

Fotogenlampa i klarglas

Addera en dekorativ ljuskälla i form av den här klassiska fotogenlampan i klarglas. Lika fin tänd som släckt. Finns att köpa här. (reklamlänk)

17. Nomad sängbricka, Skagerak

Sängbricka från Skagerak

Vad är väl en staycation utan frukost i sängen? Med den här minimalistiska frukostbrickan tillverkad i ek och med ben i stål kan du duka upp en generös frukost åt dig själv eller någon du gillar. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Läs mer:

Så bäddar vi 2020 – snygg (och enkel!) hotellbäddning

15 fina sänggavlar som skapar lyxig hotellkänsla i sovrummet

8 detaljer som gör sovrummet lika skönt som ett hotellrum

Skapa hotellkänsla i badrummet – 17 shoppingtips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons