Artikeln innehåller reklamlänkar

Harmoniskt och snyggt vid poolen – så skapar du stilen

fixa stilen vid poolområdet i sommar

Skapa den avslappnade, minimalistiska looken vid poolen med sköna möbler, fina naturmaterial och väl valda detaljer. Här är inrednings- och shoppingtipsen som fixar stilen!
29 maj, 2020

Kika in hos kreatören i Vasastan
Slå på ljud

 

Avskalat och avslappnat är två ledord vi gärna anammar vid poolen i sommar. Inspireras av tipsen som skapar en naturnära, inbjudande inredning ute!

Fixa stilen på uteplatsen och vid poolen i sommar

Foto: Folkpool

1. Satsa på naturmaterial

Naturmaterial är det självklara valet utomhus i sommar. Trädäck, stilfulla utemöbler och linnetyger kompletterar den kringliggande naturen.

2. Plats för umgänge

Inred en plats där alla kan umgås utomhus. Det kan vara en sittgrupp med soffa, fåtöljer och sittpuffar eller så väljer du ett långt matbord för måltider ute i det gröna.

3. Kom ihåg skuggan

Många vill ta vara på sommarens ljuvliga soltimmar, men glöm inte att även inreda för skugga utomhus. Det gör det behagligt att vara utomhus från morgon till kväll.

4. Mysig läsplats

Skapa utrymme för egentid genom att inreda en läshörna på uteplatsen. En hängstol är allt som behövs för en härlig stund i lugn och ro.

Mysig hängstol från Granit vid pool från Folkpool

Foto: Folkpool

5. Dekorera med naturen

Plocka in närmiljön för en naturnära helhet med rustik touch. Ängsblommor i en kruka blir fina både inne och ute, medan en övergiven stubbe kan bli ett sidobord.

6. Sätt poolen i fokus

Låt det blå från poolen bli blickfånget på uteplatsen. Blå mosaik i olika toner ger ett livfullt intryck och framhäver de blå tonerna i den här poolen från Folkpool.

7. Välj rätt pool för din tomt

Låt inte platsbrist stå i vägen för pooldrömmen, en mindre bassäng eller badtunna kan vara precis lika användbara som en stor pool.

Skapa stilen – här är shoppingtipsen till poolområdet och uteplatsen:

1. Hängstol i bomull som skapar en mysig läshörna, från Granit. Här kan du köpa den (länk till butik).

2. Emaljmugg i klassisk stil, Green Orion, från Kockums Jernverk. Här kan du köpa den (länk till Nordic Nest).

3. Rustik bricka från Nordal gjord av återvunnet trä, som även går att använda som skärbräda. Här kan du köpa den (länk till butik).

4. Linnekudden Pollen, designad av Emma Dahlqvist och handgjord i Sverige, från Frösö Handtryck. Här kan du köpa den.

5. Ta med skuggan till poolen och stranden med snygga Bring along parasoll från Skagerak. Här kan du köpa den (länk till Nordiska Galleriet).

6. Hamam-handduk Aki i bomull med fransar och beige rand från Linum Design. Här kan du köpa den (länk till Nordic Nest).

7. Terrakottakrukan Luna från Muubs ger en rustik touch. Här kan du köpa den (länk till RoyalDesign).

8. Kuddfodral i linne, Duo Stripe, från Gant Home. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

9. Soffgrupp som består av soffa, två fåtöljer, soffbord samt dynor i stilren design, Sensum Skepparholmen. Här kan du köpa den.

Läs mer:

Förnya uteplatsen utan renovering – 5 tips

Så fixar du uteplatsen med inspiration från Ibiza

Modern fransk elegans – så skapar du stilen