Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Industriell dröm när ångkraftverk blev designhotell – se bilderna

14 jul, 2017 
AvAlva Fierro
Det gamla ångverket i Västerås har förvandlats till ett lyxigt hotell i industristil. Bakom satsningen står grundarna av hajpade Hotel Pigalle i Göteborg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det hundra år gamla ångkraftverket vid Mälaren i Västerås var en gång en av landets största energiproducenter, men med tiden lades kraftverket ner och kvar blev en vacker gammal tegelbyggnad, maskiner, pannor och rör.

Nu har ångkraftverket förvandlats till en ny hotellupplevelse – The Steam Hotel – ett 18–våningar högt hotell med 227 rum i industriromantisk stil, 800 kvadratmeter stort lyxigt spa, restauranger och barer och utomhusterrasser.

Se bilder från interiören:

Bakom hotellet står Ess Group som också driver prisbelönta spa–och resorthotellen Ystad Saltsjöbad och Falkenberg Strandbad samt livsstilshotellen Hotel Pigalle och Hotel Bellora i Göteborg, Hotel Mäster Johan i Malmö och nyöppnade Villa Strandvägen.

Takterassen med pool.
Takterassen med pool.

Läs också: 

Förvara med finess i sovrummet – 6 kreativa tips

Spektakulärt semesterhus i Kapstaden till salu

Nu kan du köpa kungaparets hemliga sommarhus

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons