Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Smart inredning på få kvadrat – 7 compact living-tips

14 feb, 2020 
Compact living tips till hemmets alla rum 2020
Compact living är inte bara till för den lilla ettan. Tankesättet går att nyttja i hemmets alla rum och hörn, oavsett hur stort eller litet man bor. Förutom att inredningen blir praktisk och genomtänkt, blir den dessutom riktigt stilfull på köpet.
Annons

Kika in hos kreatören i VasastanBrand logo
Kika in hos kreatören i Vasastan

 

1. Rofylld förvaring

Sovrum med inmålad compact living-förvaring
Måla förvaringen ton i ton för ett monokromt och harmoniskt intryck i sovrummet. Syns i: Kika in i inredningsfotografens trendsäkra villa Foto: Ragnar Ómarsson, stylist: Pella Hedeby.

Platsbyggd förvaring smälter in i ett rum på ett unikt sätt och i sovrummet blir helhetsintrycket vilsamt för ögat, trots att man får mycket förvaring på liten yta. Att platsbygga runt sängen är därför både smart och stilfullt!

2. Öppna upp med glaspartier

Tips! Glaspartier med svarta ramar ger en modern, industriell look. Syns i: Stilfull elegans och en harmonisk färgskala – på 40 kvadratmeter Foto: Jonas Ingerstedt, stylist: Josefin Andersson.

Ett fönster eller en vägg i glas låter ljuset flöda in och får hemmet att kännas luftigare och rymligare. Särskilt smart blir det här när köket annars skulle sakna naturligt ljus.

Annons

3. Vägghängd belysning

Vägghängd belysning är en smart compact living-lösning
Tips! Komplettera compact living-lösningarna med färre och väl valda detaljer för att låta varje sak i hemmet komma till sin rätt. Syns i: Rofylld och hemtrevlig oas i Skåne. Foto: Jonas Ingerstedt.

Frigör golvyta genom att inreda med en vägglampa, i stället för en golvlampa. En variant med en lång arm, eller flera, ger dig möjlighet att variera var ljuset hamnar.

4. Kvadratsmart förvaring

En klädstång gör klädförvaringen mellan garderob och tvättkorg så mycket snyggare. Foto: Ferm Living.

Satsa på compact living-förvaring för att slippa klädhögar i sovrummet och på andra platser i hemmet. En takhängd klädstång tar upp minimalt med plats, och blir en modern inredningsdetalj.

Annons

5. Utnyttja elementen

Inred med snygga askar för att gömma undan de minsta detaljerna som du inte vill ha framme. Foto: Andrea Papini, stylist: Emma Persson Lagerberg.

Låt inte elementen ta upp plats, ta istället vara på dem! En toppskiva eller ett platsbyggt elementskydd förvandlar elementet till ett snyggt sidobord för dina favoritdetaljer.

6. Platsbyggd kombo

Sluten förvaring bidrar till ett stilrent intryck i hemmets alla rum. Syns i: Lyxskandinaviskt och stilrent hemma hos Frida Fahrman Foto: Stellan Herner, stylist: Tina Hellberg.

Kombinera förvaring och sittplats i ett med en platsbyggd, compact living-bänk. Hörnan blir en härlig plats i hemmet för både dig och dina gäster – samtidigt som du maxar förvaringsmöjligheterna.

Annons

7. Avlastningsyta i köket

Tips! Inred med växter både högt och lågt för att skapa känslan av en luftig, grön oas på liten yta. Syns i: Stilsäker sekelskiftesvåning med en oas av växter Foto: Petra Bindel, stylist: Emma Persson Lagerberg.

Få mer avlastningsyta, utan att ta upp flera kvadratmeter, med hjälp av ett högt och smalt bord i stället för en köksö eller ett matbord. Ställ det vid väggen eller mitt i rummet för att få plats med barstolar omkring.

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons