Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Skultuna och Lara Bohinc skapar smycken för hemmet

06 dec, 2014 
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Skultuna och Lara Bohinc har skapat suggestiva inredningssmycken i The London Collection – lagom till jul!

Lara Bohinc är industridesignern som blivit världsberömd för sina smycken och nu ger sig in i inredningsbranschen. På en intim lunch under Stockholms modevecka presenterade hon och den svenska mässingsmästaren Skultuna sitt nya samarbete: ljuslyktor och bokstöd i tunnaste mässing.

– Jag ville göra smycken för hemmet, berättar Lara. Jag älskar mässing, så Skultuna kändes som en naturlig samarbetspartner.

lara-bohinc-skultuna
Grafisk glamour. The London Collection finns ute nu och kostar mellan 498 och 998 kr.

Den Londonbaserade smyckedrottningen har obehindrat överfört sitt karakteristiska formspråk till The London Collection: intrikat mönstrade ljuslyktor i fyra olika storlekar som kommer i ren mässing och med vit eller svart utsida samt ett bokstöd. Rent tekniskt fanns desto fler hinder – den stansade, nästan papperstunna mässingen krävde ett rigoröst utvecklingsarbete. Resultatet är en elegant kollektion, som skapar spännande skuggspel var den än står och för tankarna till härligt dekadent art déco. Fler produkter är att vänta!

Annons
smycke-lara-bohinc
Lara Bohincs bijouterier älskas av alla från de svenska prinsessorna till supermodeller som Kate Moss och Claudia Schiffer och Hollywoodskådisar som Isla Fischer.
bord-lara-bohinc
Smyckedrottningen Lara Bohinc har även designat mattor och ett bord.
Lara Bohinc
Lara Bohinc
Annons