Så inreder du snyggast med en braskamin

Den skänker värme, skapar stämning och är en vacker inredningsdetalj – vi pratar så klart om braskaminen. När det är som kallast ute lockar en öppen eldstad allra mest.
16 januari, 2016

Under vinterhalvåret är det få saker vi önskar så mycket som att ha en egen braskamin hemma. Finns det något mysigare än att höra elden spraka, känna värmen i ansiktet och omgärdas av doften av ved? Inspireras av de här vackra eldstäderna som både är fina att titta på och som värmer gott!

Så inreder du snyggast med braskamin – 9 tips:

1. Satsa på rena linjer

Sparsmakad elegans! Rena linjer framhäver lågorna på ett magiskt och trollbindande sätt – och gör rummet extra levande. Låt braskaminen stå för mysfaktorn helt enkelt.

2. Öka mysfaktorn

En enkel eldstad kan lyfta vilket rum som helst. Som här till exempel – ett mysigt, ombonat rum blir snäppet hemtrevligare med den härliga eldstaden.

3. Vedträ som inredningsdetalj

Låt dina vedträn bli en del av inredningen! En härlig naturnära inredningsdetalj som är mer än bara praktisk. Testa!

4. Låt elden stå i fokus

Sugen på en lite annorlunda eldstad eller braskamin? Våga tänka utanför boxen och låt elden bli rummets mittpunkt. Nytänkande och extremt snyggt!

5. Bryt av rummets tema

För dig som vill ha braskaminen i fokus men inte stjäla showen helt – satsa på en braskamin i svart plåt. Effekten är extra påtaglig om du har ett rum med mer minimalistisk inredning och möblemang.

6. Bygg in eldstaden

Bygga in en eldstad? Ja varför inte! Om du har möjlighet att bygga in en så är det ett stilfullt alternativ som definitivt bidrar med det lilla extra.

7. Sängen bredvid kaminen

Den optimala lösningen för kallare årstider. Placera sängen bredvid braskaminen för ett varmt, mysigt uppvaknande varje morgon. Underbart!

8. Träpanel tillför naturkänsla

Ge din kamin en naturlig prägel och satsa på en träpanel! Nytänkande rent utförandemässigt men samtidigt en härlig hint till naturen.

9. Samlingsplats kring elden

Skapa en naturlig samlingsplats framför eldstaden. Ombonat, hemtrevligt och mysigt!

Läs mer:

8 vackra eldstäder som höjer mysfaktorn utan skorsten

Gamla vedspisar kan stoppas – enligt nya regler