Enkla knepen som skapar spa-känsla i badrummet

28 feb, 2018 
De kalla, hårda och blanka materialen i badrummet är visserligen enkla att hålla rena, men utan ett visst inredningstänk kan resultatet bli aningen opersonligt och kalt.
Annons

Få saker är så härliga som att gå på spa. Men det är inte bara behandlingar, uppvärmda pooler och avkopplingen som spelar in – själva atmosfären, inredningen och detaljerna har stor betydelse för helheten.

Att ofta gå på spa kan, som bekant, vara påfrestande för ekonomin. Som tur är kan du med några enkla knep återskapa spa-känslan hemma i badrummet.

1. Snittblommor och kvistar

Vit och svart mosaik
Foto: Anders Bergstedt Stylist: Anna Furbacken för Entrance mäkleri/mäklare: Erika Bergholm

Växter kan verkligen lyfta ett helt rum – och det gäller inte minst i badrummet.

En liten vas med dina favoritblommor eller kvistar på snitt är allt som behövs för att sätta stämningen.

Annons

2. Ljuslyktor

Granithandfat
Foto: Iittala

Tända ljus i fina lyktor och fladdrande lågor ger den rätta spa-stämningen.

Placera gärna i grupp och ställ på badkarskanten, vid handfatet eller avlastningsbänken. Vill du skapa en ännu starkare spa-känsla kan du välja doftljus eller komplettera med härliga doftoljor.

3. Handdukar på display

Inredningsinspiration för badrum
Foto: Elisabeth Heier / Heimatbaum

Är det någon spa-inspirerad detalj som man enkelt kan applicera hemma så är det att ha krispigt vita handdukar nära till hands.

Annons

Handdukstorken i all ära, men den härligaste spa-känslan får du genom att vika eller rulla ihop de rena, torra handdukarna och förvara i öppna hyllplan eller i fina förvaringskorgar.

4. Vackra förpackningar

Fikonträd
Foto: Ollie & Sebs haus

Exklusiva produkter hör spa-anläggningar till, men egentligen räcker det att förpackningen är fin för att stärka lyxkänslan hemma.

Ha dina vackert förpackade tvålar och skönhetsprodukter på display. Varför inte arrangera som ett stilleben på en bricka i fönstret eller intill handfatet?

5. Avlastningsmöbler

Badkar med hylla
Foto: Solebich / Style & minimalism

Att möblera badrummet fungerar bara om du har ett rymligt sådant, men en smidig bänk eller badkarshylla får plats i de flesta badrum.

Annons

Dekorera med tjusiga tvålar, ljuslyktor, badrumsprodukter eller varför inte en växt? Att ställa några prydnadsattiraljer i fönstret kan också göra susen.

6. Gröna blad

Inkaklat badkar
Foto: Concrete by Keenan

En gedigen krukväxt med stora gröna blad är inte bara ett snyggt tillskott i ett sterilt och ljust badrum – växten renar dessutom luften.

Har du inte plats på golvet kan du ställa krukan i fönstret och saknar du ett fönster kan du alltid hänga växter i amplar – från taket, duschstången eller duschväggen.

7. Annorlunda belysning

Fina badkarl
Foto via: Luigi Rosselli / Archiproducts

Badrumsbelysningen är sällan något man väljer själv – om man inte renoverar eller är med från början.

Annons

Men de ganska standardmässiga ljuskällorna kan gott kompletteras med finare varianter, såväl i anslutning till spegeln som var som helst i badrummet.

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons