Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Skapa hotellkänsla i badrummet – stilen flest svenskar vill ha

27 aug, 2019 
Skapa hotellkänsla i badrummet – stilen flest svenskar vill ha i sitt badrum
Lyxig hotellstil med en enhetlig, minimalistisk känsla. Så ser drömbadrummet ut för många svenskar. Här är tipsen som fixar stilen hemma!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hotellkänsla och stilren inredning. Det står högst upp på önskelistan när svenskarna fick svara på hur deras drömbadrum skulle se ut hemma. 22 procent ansåg att det var den ultimata stilen i badrummet. Därefter kom marmor och mässing (12 procent) något vi sett mycket av i såväl badrum och kök som i övriga rum under de senaste åren.

På en tredje plats med tio procent kom ett naturligt, avskalat badrum med trädetaljer, en stil som ligger rätt i tiden med de rådande hållbarhetsidealen. Undersökningen om svenskars drömstil i badrummet genomfördes av Ipsos Norm på uppdrag av Grohe och är statistiskt säkerställd.

Bland de lite ovanligare stilarna fanns ”exotiskt med marockansk marmor” och ”romantiskt franskt med vita snickerier” som åtta respektive sex procent föredrog. Även ”trendigt och svart” var en stil som sex procent ansåg vara drömstilen i badrummet.

Men hur får man då den eftertraktade hotellstilen i sitt eget badrum? Det behöver inte vara svårt och man behöver inte renovera för att vrida upp lyxkänslan. Små detaljer kan göra stor skillnad, bara man väljer rätt för just sitt badrum.

Annons

Här är sju tips som fixar hotellkänslan i badrummet:

1. Satsa på detaljer som kännetecknar hotellkänslan

Vita badlakan, gärna hoprullade och på display, ger badrummet en lyxigare hotellkänsla på ett kick. Andra detaljer som skapar stilen är fina förpackningar som får stå framme samt en vacker tvålpump och en handkräm intill handfatet.

Att ställa fram tuber, burkar och smycken på små brickor eller fat ger även en exklusiv inredningsdetalj. En självklarhet på många hotell är även den fluffiga morgonrocken, eller varför inte en variant i blank siden, som hänger på en krok på väggen och väntar på mysiga spa-stunder.

Hotellkänsla i badrummet med lyxiga detaljer
Detaljerna skapar hotellkänslan i badrummet på ett kick. Foto: Johan Spinnell Styling: Charlotte Lindholm för Historiska hem/mäklare: Henriette Gerson

2. Skapa spa-känsla

Hotellkänslan förknippas ofta också med härliga spa-anläggningar och avkoppling. Återskapa känslan med hjälp av doftpinnar och -ljus som sprider en behaglig doft.

Annons

Ett annat sätt att få till den mysiga spa-känslan är att sätta in dimbara ljuskällor i badrummet om man renoverar. Mysigare belysning, exempelvis levande ljus eller en lampa med ett varmt sken kan också skapa stilen. Sätt på avkopplande musik i en fukttålig bärbar högtalare för att fullända känslan av hemmaspa.

Spa- och hotellkänsla i badrummet med doftpinnar och doftljus
Doftpinnar och -ljus skapar lyxig spa-känsla. Foto: H&M Home

3. Välj en lyxig dusch eller ett badkar

Om du renoverar kan du välja att satsa lite extra på dusch eller badkar för att sätta hotellkänslan från grunden. Ett fristående badkar är ett snyggt inredningsval, men kräver en hel del plats. Om ditt badrum är mindre kan en lyxigare dusch som passar just dina behov fixa hotellkänslan. En stor regndusch i taket eller en massagedusch är två varianter som ofta syns på finare hotell.

Fristående badkar med hotellkänsla
Ett fristående badkar ger hotellkänsla. Foto: Henrik Nero för Nomad mäkleri/mäklare: Jörgen Olsson

4. Gör enhetliga inredningsval

Välj färre, men bättre när du inreder badrummet med hotellkänsla. Det behövs inte många detaljer, men låt dem gärna matcha för ett enhetligt intryck. Väljer du handtag på skåpen i mässing kan det exempelvis vara snyggt att låta krokar, blandare och toapappershållare gå i samma metall och finish. Satsar du istället på en accentfärg kan du låta den bli den röda tråden i badrummet.

Hotellkänsla i badrum med svarta detaljer
Enhetligt och stilfullt är drag som kännetecknar hotellstilen i badrummet. Foto: Fredric Boukari Styling: Rydman för Historiska hem/mäklare: Mattias Öhman

5. Mjuka upp golven

Alla är inte förunnade vackra badrumsgolv med inbyggd golvvärme. En fluffig badrumsmatta på golvet mjukar inte bara upp hela rummet, den tar även bort fokus från golvet och värmer under fötterna. Se bara till att hålla mattan ren och i gott skick, annars kan den istället bli en detalj som drar ner intrycket i badrummet.

Hotellkänsla i badrummet med matta och växter
Hotellkänsla med mjuk matta och vackra detaljer. Foto: Alen Cordic Styling: By Bon för Bjurfors/mäklare: Jonas Rutberg

6. Dekorera med blommor och grönska

Snittblommor som sprider en god doft och ger en klick färg är ett elegant inslag i badrummet – eller varför inte dekorera minimalistiskt med några gröna kvistar i en liten vas? När man inreder med grönska får badrummet liv och känns mindre sterilt. Dessutom är det en fin touch som ger det där lilla extra till helhetsintrycket och fulländar hotellstilen.

Enhetliga inredningsval skapar en lyxig känsla i badrummet.
Några gröna kvistar ger liv till badrumsinredningen. Foto: Anders Bergstedt Styling: Grey deco för Alvhem/mäklare: Andreas Lundberg

7. Addera en sittplats

I lyxhotellens rymliga badrum finns det ofta en plats att slå sig ner på. Det kan vara en sittpuff, en bänk eller en pall som gör det lite trevligare att vistas i badrummet när man lägger en ansiktsmask eller gör en pedikyr hemma. Bonusen när man använder sig av stylingknepet hemma, om man väljer en sittplats med inbyggd förvaring, är att man får undan sådant man inte vill ha framme och på så vis kan lyckas med den minimalistiska hotellstilen.

Sittplats i badrummet ger lyxkänsla
Foto: Ikea Livet Hemma

Läs mer:

5 detaljer som skapar lyxkänsla i badrummet

Så får du ett litet badrum att kännas större – 7 compact living-tips

5 missar som sänker intrycket i badrummet – så undviker du dem

Enkla knepen som skapar spa-känsla i badrummet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons