Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Skapa ett lättstädat vardagsrum – 10 smarta shoppingtips

04 jan, 2019 
AvNina Nyström
Tips och prylar för ett lättstädat vardagsrum
Planering är A och O för att skapa ett lättstädat hem. Rätt materialval och smarta lösningar kan spara massor av tid – här har vi samlat ett urval av riktigt bra investeringar för dig som hellre lägger tid på annat än städning.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I artikeln Så inreder du ett lättstädat vardagsrum – 11 tips får du matiga och ingående tips på hur du kan tänka när du inreder vardagsrummet för lägga mindre tid på att städa och plocka – och mer tid på att vila och umgås i ditt vardagsrum. Här hittar du utvalda köptips på fina och smarta möbler och prylar som gör det lättare att hålla rent och snyggt framöver.

Dold förvaring

Leksaker i sammetspuff

Tänk smart och arbeta med inbyggd förvaring – och lock på grejerna. Du undviker onödiga dammansamlingar och slipper se stöket. Den här fina sammetspuffen kommer från Kids Concept och finns förutom i aprikos även i ljusrosa och blått. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

Förvaring i förvaringen

Lådor från House Doctor

Håll ordning även inuti bokhyllor och skänkar med hjälp av lådor i olika storlekar. De här boxarna från House Doctor är praktiska, fina att se på och kan dessutom användas som fristående förvaring på både golv och vägg om du önskar. Finns att köpa här (reklamlänk)

Välj höga ben

Sammetsfåtölj med höga ben

Höga ben på byråer såväl som soffor och fåtöljer gör det lättare att komma in med dammsugaren. Den här fåtöljen från Jotex finns i många fina färger och är både smidig och bekväm. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

Tvättbara textilier

Sammetssoffa tvättbar

Har du avstått sammetssoffa för att du tänker att det är svårskött? Då är den här soffan från Jotex något för dig – överdraget går nämligen att ta av och tvätta! Finns att köpa här  (reklamlänk)

Satsa på en lättstädad matta

Matta House Doctor

En matta med kort lugg är enkel att hålla ren. Den här från House Doctor har dessutom en förlåtande färg och struktur. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

Välj rejäla prydnadssaker

Stor lampfot

Med stora prydnadssaker som tar för sig, behöver du inte så mycket annat plotter. Den här lampan från PR Home passar många olika stilar och många olika skärmar. Finns att köpa här (reklamlänk)

Vitrinskåp håller dammet borta

Vitrinskåp svart vit

Ett fint vitrinskåp låter dig visa alla vackra saker utan att samla damm. Det här från Ellos är både klassiskt och tar för sig på samma gång. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

Investera i platsbyggd förvaring

Platsbyggd förvaring kan kännas som ett stort och dyrt projekt. Som tur är finns det både genvägar och medelvägar. Det här modulsystemet från Englesson finns i flera olika stilar och färger som låter dig skapa den perfekta bokhyllan för ditt hem och dina behov. Finns att köpa här (reklamlänk)

Slipp sladdarna

Kabelgömma

Dölj dina sladdar med kabelgömmor så ser det genast prydligare ut, och du slipper dammsamlare. Den här lådan från Designtorget är både snygg och praktisk. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

Fina saker gör det roligare att städa

Dammvippa

Om dammvippan ligger framme ökar chansen att du hugger tag i den och drar ett varv. Den här kommer från Designtorget. Finns att köpa här (reklamlänk)

Läs också:

Så får du hallen att se inbjudande ut – 12 shoppingtips

Så städar du ditt hem – på 20 minuter

Så rensar du ditt hem en gång för alla med Kon Mari-metoden

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons