Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Skandinavisk inredning 2024 – trendiga detaljer som hjälper dig att skapa inredningsstilen

15 jan, 2024 
AvSandra Bohlin
skandinavisk inredning
Skapa dig ett trendigt och harmoniskt hem som går i den skandinaviska och minimalistiska stilen som fullkomligt tagit över inredningsvärlden! Vår shoppingredaktör Sandra Bohlin delar med sig av sina bästa tips och listar 18 fina detaljer som hjälper dig att skapa den omtalade inredningsstilen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den avskalade skandinaviska minimalismen har tagit inredningsvärlden med storm och är en enkel, harmonisk och tidlös stil som gör våra hem luftiga, lugna och mysiga. Vår shoppingredaktör Sandra Bohlin delar med sig av sina bästa tips och listar 18 fina detaljer som hjälper dig att skapa den omtalade inredningsstilen.

skandinavisk inredning

Enkelt, funktionellt, minimalistiskt, cleant och subtilt. Dessa ord kännetecknar den skandinaviska stilen och nyckeln till att få till den hemma är att ta bort överflödiga prylar och lämna rum åt det enkla avskalade.

Annons

INREDNING I SKANDINAVISK STIL 2024 – 5 tips

Raka linjer, färgsättning med ton i ton och få väl utvalda detaljer som gärna fångar ögats uppmärksamhet mot de mer avskalade hemmet i övrigt. Textilier som mjukar upp mot det råa, naturnära materialval så som trä och en stor dos av harmoni har blivit de ultimata inredningslinjerna för ett trendigt hem 2024. Den skandinavisk inredningen passar såväl till vardagsrummet som till sovrummet och hallen!

  1. Färgsätt ton i ton, gärna med en jordnära färgskala
  2. Inred med trä på både möbler och inredningsdetaljer
  3. Blanda raka linjer med böljande former
  4. Fokusera på få väl utvalda detaljer och låt de bli blickfången i hemmet
  5. Medvetet avslappnat – släng gärna pläden över soffan istället för att vika den till exempel för att undvika det "perfekta" och istället lyckas med den avslappnade och harmoniska känslan

Skandinavisk inredning vardagsrum och sovrum

Nedan listar vår shoppingredaktör Sandra Bohlin sina bästa shoppingtips som hjälper dig att skapa den omtalade skandinaviska inredningsstilen hemma.

Bordslampa i keramik

Ellos

Bordslampa med fot av keramik med lätt struktur och skärm i linnetyg som passar perfekt i fönstret eller på sidobordet.

KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk
Annons

Fåtölj i trä

La Redoute

Med organiska former, skulpterade armstöd och slipade hörn, framträder en fåtölj i mjuk, skandinavisk stil, inspirerad av 50-talet. Ryggstödet har perfekt lutning och de bekväma dynorna är klädda med linnetyg, vilket ger en verkligt tidlös fåtölj.

Kudde med konstrastkant

HM Home

Ett kuddfodral i vävd bomulls- och linblandning med kontrastfärgad kant runt sidorna.

KÖP KUDDEN HÄRReklamlänk

Ljusstake trä

Spring Copenhagen

Vacker ljusstake från danska Spring Copenhagen är tillverkad av vaxoljad FSC-märkt ek med en design av Sven-Erik Tonn-Petersen. Lika vacker med som utan ljus!

Annons

Stor glasvas

DBKD

Förvara denna vackra glasvas i ditt hem väldigt länge! Perfekt för alla typer av buketter, hyacinter, amaryllis och tulpaner.

KÖP VASEN HÄRReklamlänk

Y-stol

Carl Hansen and Søn

Den moderna designklassikern CH24, också känd som The Wishbone Chair, är en av Hans J. Wegners första och mest hyllade verk för Carl Hansen & Søn. CH24 finns i en mängd olika träslag och ytbehandlingar. En dyna kan adderas för extra komfort.

KÖP STOLEN HÄRReklamlänk

Taklampa

Ellos

Snygg taklampa med skärm av textil och svarta textilband på skärmen och en takkopp av plast.

KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk
Annons

Ljusstakar i set

Jotex

3-pack klassiska ljusstakar i aluminium som skapar en stämningsfull miljö i ditt hem.

3-pack kuddar i tidlös stil

HM Home

Ett set med tre matchande kuddfodral i strukturvävd kvalitet med naturliga färger som ger en varm och inbjudande känsla i hemmet.

KÖP DEM HÄRReklamlänk

Batteridriven bordslampa

New Works

Bordslampan från New Works har en portabel, batteridriven design för att enkelt flyttas runt i hemmet. Den har enkla former i borstat stål med en konisk lampskärm och en nätt lampfot. Ställ i fönstret, på bordet eller i hyllan!

KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk
Annons

Bäddset i linne

HM Home

Vitt påslakanset i mjukt linne som ger sovrummet en avslappnad och trendig touch.

Stilrent soffbord i glas

Ellos

Nätt, lättplacerat soffbord med två skivor av härdat glas och stomme av metall.

KÖP BORDET HÄRReklamlänk

Bordslampa i linne

HM Home

En bordslampa med skärm bestående av två vinklade, linneklädda skivor som sprider ljuset och skapar en varm och ombonad stämning.

KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk
Annons

Slätvävd matta med fransar

Jotex

Slätvävd matta som är tillverkad av återvunnen polyester. Vävtekniken ger fin struktur och melerad effekt. Mattan är behaglig att gå på och har alla egenskaper som en inomhusmatta ska ha, men kan även användas utomhus.

KÖP MATTAN HÄRReklamlänk

Gardiner i linnemix

HM Home

Gardineri voile av lin- och bomullsblandning. Multifunktionsband med fyra olika valmöjligheter.

Krinklad pläd

Himla

Mjuk. vit pläd i linne från Himla som passar perfekt i soffan eller som sängöverkast.

Annons

Bordsspegel

New Works

Bordsspegeln från New Works har en skulptural design perfekt för i stort sett all inredning på grund av dess enkla form och rena material. Spegeln har en hemisfärisk form i spegelblank metall som återspeglar den omgivande miljön.

Förvaringsboxar

HM Home

Organisera ditt hem och skapa en elegant och harmonisk atmosfär med denna förvaringsbox. Boxen är tillverkad i slitstark, vävd linblandning och har en praktisk dragkedja runt locket. En mångsidig förvaringslösning som skapar ordning och reda så att du lätt hittar det du behöver.

Se mer:

Så inreder du med färgtrenderna 2024Brand logo
Så inreder du med färgtrenderna 2024

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons