Artikeln innehåller reklamlänkar

Vi tycks aldrig tröttna på sammet. Materialet som hängt i som en favorittrend i säsong efter säsong är helt klart här för att stanna som en modern klassiker – och vi förstår varför. Det eleganta materialet lyfter inredningen och fångar ögat, oavsett om det är en större möbel eller en mindre inredningsdetalj.

Särskilt fint är materialet under vinterhalvåret då vi gärna plockar fram inredningsdetaljerna som gör hemmet lite mer ombonat, varmt och trivsamt. Sammet är både mysigt och lyxigt och dessutom ett tacksamt material när man vill få till en snygg materialmix i hemmet.

Ett populärt inslag av sammet har blivit prydnadskuddarna som i dag finns i en mängd olika färger, former och utföranden. Här listar vi 20 sammetskuddar i fem olika stilar:

Enfärgade sammetskuddar

Det behövs inte mycket för att en kudde ska lyfta rummet och när det kommer till sammetskuddar så räcker det ofta med materialet i sig och en väl vald färg. Oavsett om du väljer att satsa på rådande trendkulörer i form av senapsgult eller rostrött eller piffar till kudden med detaljer som tofsar eller nitar så finns det mycket fint att välja bland.

1. Enfärgat kuddfodral, Ellos Home

Klassiskt enfärgat kuddfodral tillverkad i ekologisk bomull, här i en trendig roströd färg och i storleken 50×50 cm. Finns i nio olika färger. Finns att köpa här. (länk till Ellos)

2. Sammetskudde med tofsar, Bloomingville

Vacker blå sammetskudde med tofsar i hörnen. Finns att köpa här. (länk till Adtraction) Finns även att köpa i rosa och brunt här (länk till Apprl).

3. Enfärgat kuddfodral, Boel & Jan

Trendigt senapsgul sammetskudde i storleken 45×45 centimeter. Finns i ytterligare fem färger. Finns att köpa här.  (länk till Awin.com)

4. Sammetskudde med nitar, Classic Collection

Sammetskudde i en härlig mörkgrön färg med antikfärgade nitar längs med kanten. Kuddfodralet är tillverkat för hand och finns att köpa här (länk till Adtraction).

5. Sammetskudde med knapp, Hay

Hays klassiska kudde Dot i fin sammetskostym. Finns i flera färger, här i en varmgrå nyans. Finns att köpa här. (länk till Tradedoubler.com)

6. Sammetskudde med lyster, Mimou

Enfärgad sammetskudde med vacker lyster. Kudden finns i 18 olika färger, från ljust pärlvitt till djupblått. Finns att köpa här. (länk till Ellos)

Läs också: 11 vackra sätt att inreda ditt hem med sammetsdetaljer

Sammetskuddar som fångar ögat

Låt din kudde bli inredningens blickfång genom att välja en kudde med ett mönster – eller varför inte satsa på en variant med ett broderat djur?

7. Sammetskudde med hund, Chhatwal & Jonsson

Är du en hundälskare? Då kan den här kudden med en fransk bulldog vara något för din soffa. Finns att köpa här. (länk till Awin.com)

8. Blommig sammetskudde, Hemtex

Sammetskudde med storblommig framsida som gör ett vackert statement i soffan. Finns att köpa här. (länk till Awin.com)

9. Sammetskudde med tiger, Chhatwal & Jonsson

Vacker djupröd sammetskudde med en broderad tiger som bryter av i inredningen. Finns att köpa här. (länk till Tradedoubler.com)

Sammetskuddar med textur

Dekorativa sömmar och brodyr bidrar med textur till sammetskudden, vilket gör att den sticker ut samtidigt som den fortfarande enkelt går att matcha med resten av kuddarna i soffan.

10. Kudde med bladmönster, Lene Bjerre

Sammetskudde med Art Deco-inspirerat bladmönster, finns även i grått. Finns att köpa här.  (länk till Apprl)

11. Kuddfodral med mönster, Chhatwal & Jonsson

Djupgrönt kuddfodral med stilrent mönster, finns i flera färger. Finns att köpa här.  (länk till Tradedoubler.com)

12. Sammetskudde med brodyr, Dirty Linen

Prydnadskudde med måtten 60×60 centimeter i mjuk sammet med broderat mönster. Finns att köpa här.  (länk till Apprl)

13. Sammetskudde med mönster, Chhatwal & Jonsson

Tidlös sammetskudde med mönster. Kuddfodralet mäter 50×50 centimeter och finns i flera olika färger. Finns att köpa här. (länk till Tradedoubler.com)

Sammetskuddar med hotellkänsla

Om du är ute efter att skapa lyxig hotellkänsla i hemmet så är en sammetskudde ett självklart inslag. Vissa varianter känns särskilt eleganta, ibland tack vare sin lyster i materialet och ibland tack vare sin brodyr.

14. Kudde i glansig sammet, Classic Collection

Kuddfodral i glansig sammet med handsytt dekorativt mönster på framsidan. Finns att köpa här. (länk till Adtraction)

15. Broderad sammetskudde, Jotex

Vacker mörkblå sammetskudde med brodyr i vitt som bidrar till en klassisk hotellkänsla i hemmet. Kudden finns i flera färger. Finns att köpa här. (länk till Awin.com)

16. Stilren sammetskudde, Classic Collection

Sammetskudde med stilrent mönster i vitt och grått. Finns även i blått, grönt och orange. Finns att köpa här. (länk till Adtraction)

Läs också: 8 detaljer som gör sovrummet lika skönt som ett hotellrum

Annorlunda sammetskuddar

Tänk utanför boxen och blanda upp med en annan form än den klassiskt kvadratiska kudden. Vissa kuddar kan dessutom ha dubbel funktion och fungera som en extra sittplats tack vare sin generösa storlek.

17. Rund sammetskudde, Ellos Home

Rund sammetskudde med dekorativa veck i en gammelrosa nyans. Finns att köpa här. (länk till Apprl)

18. Cylinderformad sammetskudde, Bloomingville

Cylinderformad kudde i grå sammet. Kudden är 56 centimeter lång och har en diameter på 22 centimeter. Finns att köpa här. (länk till Apprl)

19. Hexagonformad sammetskudde, Puik

Sammetskudde som livar upp bland prydnadskuddarna och som även kan användas som en extra sittplats. Kudden finns i guld, blått, vitt och turkosgrönt. Finns att köpa här.  (länk till Tradedoubler.com)

20. Avlång sammetskudde, Hemtex

Enfärgat kuddfodral i sammet (finns i flera färger) som mäter hela 90×50 centimeter och därför gör sig perfekt såväl i soffan som sängen. Finns att köpa här. (länk till Awin.com)

Läs mer:

Shoppingtips: 9 trendiga och riktigt snygga sittpuffar i sammet

Staycation hemma – 17 detaljer som skapar hotellkänsla