Artikeln innehåller reklamlänkar

Shoppingtips: 13 snygga och praktiska sidobord

Shoppingtips: 13 snygga och praktiska sidobord

Avlastningsbord, sidobord, rullvagn, brickbord - kärt bord har många namn. Det finns många olika varianter av småbord - och de smartaste bjuder på lite extra förvaring samtidigt. Här är 11 små, praktiska bord för alla olika stilar.
13 november, 2018

Ett avlastningsbord kan göra mycket för känslan i hemmet. Ofta blir det inte bara en plats att lägga småsaker, utan också en perfekt yta för att höja mysfaktorn i hemmet med en extra lampa eller blomma. Men om man inte råkar ha massor av plats över eller förvaringslösningar som inte används (vem har det?) är det både smart och snyggt att slå till på en lösning med bord och extra förvaring i ett.

Här är tretton smarta och fina bord för alla stilar.

1. Brickbord, Maze

Den ultimata sidobordet för läshörnan. Litet och nätt med avtagbar bricka för kvällsfikat – och favorittidningarna bara en armlängd bort. Finns i svart, vitt, gult och aqua. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign)

2. Sidobord, OX Denmark

Vackert sidobord som passar till många olika stilar. Den övre brickan med smarta kanter är i teak och det nedre planet finns i vit eller grön marmor, koppar eller även det i teak. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign)

3. Sentrum sidobord, Woud

Smart och elegant geometriskt utformat bord i metall med förvaring från två håll. Finns i skogsgrönt eller varmgrått. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign)

4. Förvaringsbord, House Doctor

Aluminiumbord med fint mönster som kan användas till avlastning, förvaring eller till och med som extra sittplatser. Säljs i två-pack. Finns att köpa här (länk till Rum21)

5. Bord med förvaring, Ferm Living

Praktiskt bord med mjukt rundad form och räfflat mönster på sidorna, Passar som både soffbord och sidobord. Öppna locket så sväljer bordet massor. Finns i rödbrunt, svart och mörkblått. Finns att köpa här (länk till butik)

6. Brickbord, Andersen

Brickbord i ask och metall, med ramen som både designelement och handtag. Finns även i trären ask eller petroleumfärg. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign)

7. Sidobord, Jotex

Sidobord i mdf och metall med smart förvaringslösning – perfekt som godisgömma! Vrid bordet åt sidan och hugg in när filmen börjar. Finns även i vitt. Finns att köpa här (länk till butik)

8. Sidobord, Bloomingville

Gulligt, milt rosa sidobord som passar som nattduksbord i barnrummet eller i som avlastningsyta i det pastellfärgade hemmet. Liten förvaringslåda och smart kant som förhindrar att saker rullar av bordet. Finns att köpa här (länk till butik)

9. Satsbord i 3-pack, Ferm Living

Minimalistiskt satsbord i pulverlackad stål som tar minimalt med plats men ger mycket avlastningsyta när man drar fram de mindre borden. Perfekt när det vankas bjudningar. Den annorlunda designen gör dem till en blickfångare när de är utdragna. Finns i svart och ljusgrått samt en multifärgad variant med en trio om kleinblått, vitt och terracotta. Finns att köpa här (länk till butik)

10. Sidobord, Alvar Aalto

Klassikt tvåplans sidobord i björk som formgavs redan 1932. Finns i tre olika färgställningar: björkram med svarta eller vita brickor eller genomgående helsvart. Finns att köpa här (länk till Nordiska Galleriet)

11. Barboy rullbord, Verner Panton

Klassiker sedan sextiotalet. De tre roterbara facken gör den till perfekt extraförvaring och avlastningsyta i ett. Finns i många olika färgställningar. Finns att köpa här (länk till Svenssons i Lammhult)

12. Sidobord med förvaring, Artilleriet

Lite högre bord i trä, marmor och stål. Stilrent med två dolda lådor för förvaring av småprylar man inte vill ha framme. Passar lika bra i hallen som vid soffan eller som nattduksbord. Välj mellan grön eller svart marmorskiva. Finns att köpa här

13. Rullbord, Gubi

Drinkvagn, avlastningsbord, tidningsförvaring – det här bordet har många möjliga användningsområden. Finns med svart, vit, dammrosa, grå, sandfärgad eller olivgrön toppskiva. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign)

Läs mer:

Guide – så väljer du rätt soffbord

9 praktiska brickor och brickbord – för alla tillfällen

Skapa ordning och reda i hallen – 27 smarta shoppingtips