Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

En sänggavel mjukar upp intrycket i sovrummet och dessutom ramar den in sängen på ett vackert sätt. Väljer du en stoppad variant i textil får du även ett mjukt stöd för ryggen när du sitter upp i sängen.

Vilken stil du väljer på sänggaveln beror såklart på vilken stämning du vill ha i sovrummet. Vissa vill satsa på nordisk minimalism och harmoni, medan andra föredrar den rådande trenden med hotellkänsla och lyxiga detaljer. Oavsett vilken stil du väljer så fulländar huvudgaveln intrycket i sovrummet.

Här listar vi 14 snygga sänggavlar i fem olika stilar:

Stil 1: Hotellkänsla

1. Sänggavel Estelle, Ellos Home

Sänggavel i en vacker senapsgul nyans i quiltad sammet. Gaveln fästs på väggen och passar för en 180 centimeter bred säng. Finns att köpa här. (reklamlänk från Apprl)

2. Sänggavel Art, Lovisa Alcén x Sleep

Den här Art Deco-inspirerade sänggavel i mörkgrå sammet fixar hotellkänslan i sovrummet på ett kick. Gavelns bredd är anpassad efter en 180 centimeter bred säng och finns att köpa här.

3. Sänggavel Darling, Meli Meli

Den här mörkgröna, stoppade sänggaveln i sammet har djuphäftade knappar som bidrar till en lyxig hotellkänsla. Gaveln fästs på väggen och görs på beställning samt för hand i Europa. Finns att köpa här.

4. Sänggavel Zebran, Sweef

Slät sänggavel i mjuk sammet med små nitar längs med kanten som ger sovrummet en lyxig känsla. Finns i flera olika färger, här i grått, och finns i storlekarna 90, 120, 160 samt 180 centimeter. Finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

5. Sänggavel Bella, Ellos Home

Sänggavel i sammet med dekorativt djuphäftat mönster som bidrar till hotellkänslan i sovrummet. Bredden är anpassad för en 180 centimeter bred säng och huvudgaveln finns i flera färger. Finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

Stil 2: Industriell

6. Sänggavel Industriell, Ellos Home

Den här sänggaveln i antikmässing adderar till den industriella stilen samtidigt som den ger lyxig touch till sovrummet. Bredden är anpassad för en 180 centimeter bred säng. Finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

7. Sänggavel Black, Hiipakka

Om du inte föredrar metall kan även en sänggavel gjord av plankor i trä tillföra den rätta känslan till hemmet i industristil. Den här sänggaveln, som finns i flera storlekar och utföranden, kan dessutom kompletteras med matchande hyllplan. Finns att köpa här.

Stil 3: Trendigt linne

8. Sänggavel Palma, Jotex

Skrynkligt linne bidrar till en harmonisk och avslappnad känsla i sovrummet och är dessutom riktigt trendigt just nu. Den här sänggaveln finns i beige, naturvitt och mörkgrått samt i storlekarna 90, 120, 160 och 180 centimeter. Finns att köpa här. (reklamlänk från Apprl)

9. Sänggavel Carlita, Mille Notti

Linne behöver inte alltid vara skrynkligt. Den här huvudgaveln i linnemix är gjord i ett mer stramt utförande och finns i flera storlekar. Finns att köpa här. (reklamlänk från Apprl)

10. Sänggavel Mira Loose, Himla

sänggavel i linne från Himla

Den här vackra sänggaveln är gjord helt i vävt linne med synliga sömmar och har en avslappnad look. Sänggaveln i linne finns tillgänglig från 90 till 180 centimeter. Finns att köpa här.

Stil 4: Gammaldags charm

11. Sänggavel Orrviken, Jotex

Sänggavel med flätad rotting

Skapa ett ombonat sovrum med vintagecharm med den här huvudgaveln i betsat trä och flätad rotting. Sänggaveln finns i storlekarna 90, 120, 160 och 180 centimeter. Finns att köpa här. (reklamlänk från Apprl)

12. Sänggavel Princess, Ellos Home

Gul sänggavel i sammet

Den här mustigt gula sänggaveln i sammet för tankarna till svunna tider. Finns även i rosa och är anpassad för en 180 centimeter bred säng. Finns att köpa här. (reklamlänk från Apprl)

Läs också: 4 största sovrumstrenderna – så fixar du stilarna

Stil 5: Nordisk minimalism

13. Tvåfärgad sänggavel, OYOY

Tvåfärgad sänggavel från OYOY
sänggavel från oyoy

Tvåfärgad minimalistisk sänggavel med upphängning i läder. Bredden lämpar sig bäst för en 180 centimeter bred säng. Finns att köpa här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

14. Sänggavel Vellino, Ellos Home

sammetsgavel i grått

Slät huvudgavel i mjuk sammet som mjukar upp utan att dra till sig för mycket uppmärksamhet i sovrummet. Sänggaveln är 185 centimeter bred och finns även som mörkröd. Finns att köpa här. (reklamlänk från Apprl)

Läs mer:

Höstuppdatera sovrummet – 9 detaljer under 500 kronor

8 detaljer som gör sovrummet lika skönt som ett hotellrum

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION: