Sensommarens 9 största inredningsnyheter

Sensommarens inredningsnyheter

Äntligen börjar inredningsnyheterna rulla in igen – och det finns så mycket fint! Vi listar sensommarens största snackisar.
27 augusti, 2020

Nu börjar det äntligen tycka upp lite smaskiga inredningsnyheter igen efter en period av stiltje. Och vilka nyheter sedan! Bland annat fantastiskt porslin med skira moln, Arkets spännande samarbete med konstnären KG Nilson och nya färger från Jotun. Hösten blir härlig. Och nästa vecka går 3daysofdesign av stapeln i Köpenhamn, vi hoppas komma hem med massa härliga trendspaningar.

1. Drömfint porslin

Inredningsnyheter aw 2020 Ciels bleus Marie Daage

Den New York-baserade konstnären Jonathan Hansen har skapat en magisk porslinsserie tillsammans med franska porslinshuset Marie Daâge.

Inspirationen har han fått från renässansens och barockens kyrkor runt i Europa och innertaken med dess sirliga, eteriska målningar i mjukt dämpade pasteller.

Namnet Ciel bleu är franska och betyder den blå himlen. Ett passande namn på en poetisk serie som vi föll pladask för. Allt är förstås handmålat av de skickliga målarna på fabriken i franska Limoges, porslinsstaden nummer ett. Serien består av både fat, skålar och vaser och det känns exklusivt, unikt och drömvackert. 14 delar består den nya porslinsserien Ciels bleu collection av, pris från 1 750 kronor, Marie Daâge/Moda operandi.

2. Höstens måste  – en pläd

Inredningsnyheter aw 2020 Arket KG Nilson

Nu släpper Arket en kollektion i samarbete med konstnären KG Nilson, som består av några plagg och vackra filtar i samarbete med Klippan yllefabrik. En blinkning till Bauhaus är tydlig i formspråket. The Colours of KG Nilson är Arkets första samarbete med en svensk konstnär, och markerar det första kapitlet i serien Nordic stories, 790 kronor, Arket.

3. Ny bok av Hanna Wendelbo

Inredningsnyheter aw 2020 Hanna Wendelbo bok

Designern och mönsterskaparen Hanna Wendelbo  är tillbaka med en ny bok där vi återigen får stifta bekantskap med hennes fantastiska blomstervärld och kreativa skapelser. Boken, Hannas blommor och blad (Roos & Tegnér), är späckad med inspirerande buketter och kransar för alla årstider, handfasta råd och ett och annat blomsterpill. Vackert och vänligt!

4. Fin lampa från Hay

Inredningsnyheter aw 2020 Hay lampa bonbon

En ny taklampa med namnet Bonbon, smaka på den! Och njut av dess härliga form, fina hantverk och sköna retrokänsla. Bakom designen ligger Ana Kras och varenda skärm blir unik eftersom de är handgjorda, där en ull- och nylontråd träs runt en ställning. Pris från 4 900 kronor, Hay.

5. Mini-förvaring

Inredningsnyheter aw 2020 Montana mini hylla

Förvaring i det stora och i det lilla  får vi aldrig nog av som Montanas smarta kubsystem. Vart åttonde år skapas nya färgpaletter, de senaste är framtagna i samarbete med färgexperten Margrethe Odgaard. Montana använder endast vattenbaserade lack-färger som är luktfria och fria från lösningsmedel. Montana mini, 545 kronor.

6. Jotuns nya färger

Inredningsnyheter aw 2020 Jotun golden bronze colour

Coronakrisen och en värld där vi måste håll avstånd har fått många av oss att gå all in när det gäller våra egna hem. Vi river knappast ut hela kök eller inredningar, men en ny väggfärg känns som en lagom investering och insats. Lady Jotun släppte nyss sin senaste färgkarta, en dämpad palett rätt in i samtiden, med namnet Rediscover. Den är jordnära, diskret och naturlig. Deras globala kulörchef Lisbeth Larsen konstaterar att vi lever i en tid där många reflekterar över livets förändringar, vad som är värde- och betydelsefullt.

– Att få känna trygghet, ro och glädje är viktigare än någonsin. Med kulörers hjälp kan vi skapa en atmosfär i hemmet som ger oss just det vi behöver. Kulören heter 10963Goldenbronze, Jotun.

7. Helt återvunnen stol

Inredningsnyheter aw 2020 Magis Bell chair

Designern Konstantin Grcic ligger bakom nya Bell chair, som är gjord i ett enda stycke 100 procent återvunnen plast. Resultatet är en stol med mjuk rygg, lätt utsvänga bakben o ch hög sittkomfort som kommer i flera färger, 699 kr, Magis.

8. Nytt svart kök från HTH

Inredningsnyheter aw 2020 HTH Nordic spirit kitchen

Svarta kök tycks fortfarande vara hett och rätt. Från HTH kommer nu dramatiska  Nordic spirit i svart ek.

Inredningsnyheter aw 2020 Ann Ringstrand Markslöjd

9. Markslöjd x Ann Ringstrand

Ann Ringstrand, som grundade det svenska modevarumärket Hope sthlm, är aktuell med en textilkollektion för Markslöjd, lampföretaget som nu utökar sin portfölj med hemtextil. Kollektionen består av textilier för kök, bad och bädd, kvalitéerna är i ull och bomull. På bilden pläd i 80 procent ull och 20 procent kashmir, 130 x180 cm, priset är 2 699 kronor.

LÄS MER:

Duka med färg – 14 fina uppläggningsfat!

Förvaring i köket – 13 smarta shoppingstips!