Så tolkar du 3 populära stilar – med endast 3 detaljer

Så tolkar du 3 populära stilar – med endast 3 detaljer

Du behöver varken renovera eller byta ut alla möbler för att få en nystart på inredningsfronten. Genom att lyfta in några stiltypiska detaljer kan du ge ditt hem en helt ny känsla.
20 mars, 2017

Dags att uppdatera hemmet med en ny stil? Det behöver inte bli ett kostsamt och tidskrävande projekt. Faktum är att stilen till stor del sitter i detaljerna och med hjälp av väl valda prylar, färger och material kan du ge ditt hem ett helt annat intryck.

Här är tre populära stilar just nu – och tipsen hur du med enkla medel tolkar dem.

1. Svalt skandinavisk

Med en ljus och ljuvlig färgpalett, vackra kontraster kring gammalt och nytt och okonstlade naturmaterial som ramas in av mycket gröna växter har den skandinaviska stilen tagit Sverige – och världen – med storm.

Naturmaterial

Bädda sängen med naturmaterialet linne, som är både snyggt och behagligt. Gärna i en sval färgskala för det skandinaviska stuket.

Växter

Med vackra och vildvuxna växter lyfter du in naturen och ramar in rummet fint. Komplettera med tjusiga snittblommor och du är i hamn.

Pastell

Ljuva pastellnyanser blir ett fint tillskott i en övrigt ljus inredningspalett och ökar myskänslan i hemmet.

2. Modern art déco

Inredningsstilen från 20-talet har fått ett uppsving och nu väljer många att inreda med art déco-detaljer i lagom mängd. Ju svulstigare desto bättre och här samlas djärva kulörer, lyxiga material och överdådiga former.

Kristallkrona

En maffig kristallkrona är allt som behövs i ett modernt hem för att tolka art déco-stilen på ett nytt sätt.

Sammet

Lyxiga sammetsmaterial ger det rätta stuket och får synas i såväl möbler som mindre inredningsdetaljer.

Guld

Flådiga guldytor kan verkligen lyfta ett helt rum och är en särskilt snygg detalj tillsammans med rena linjer och ljusa färger.

3. Stilren industri

Den populära industristilen kännetecknas av råa ytor, en grafisk och mörk färgskala, hårda material och mycket svart, plåt och rostfritt. Inredningsdetaljerna får gärna vara som hämtade ur en gammal fabriks- eller lagerlokal.

Plåtbelysning

Gamla industrilampor i plåt är ett enkelt knep som sätter industriprägeln.

Svart metall

Detaljer med strama linjer och i svartlackerad metall skapar fina kontraster i ett annars ljust hem.

Grafiskt och rostfritt

Svartvit fotokonst i avskalade, svarta ramar ger rummet ett grafiskt intryck och möbler i rostfritt lättar upp allt det mörka, utan att tappa tråden.

Läs mer: 

Stilen som passar dig bäst – enligt ditt stjärntecken

5 snygga sätt att tolka den skandinaviska stilen på

17 tips: Så inreder du med modern art déco