Så ser vintern ut hos Ikea 2018 – här är våra 9 favoriter

Så ser vintern ut hos Ikea 2018 – här är våra 9 favoriter

Vintern och julen närmar sig och på Ikea har den redan anlänt. I år har man samarbetat med bland andra modedesignern Bea Szenfeld som tagit fram dekorationer och textilier som passar till både fest och vardags.
19 september, 2018

Årets glädjenyhet för alla julälskare är här! Ikea släpper nu bilder på sin kommande vinter- och julkollektion som går i dova färger och skapar en varm, inbjudande helhet med blänkande detaljer.

Vintern är en tid för festligheter med både jul och nyår – för att inte tala om alla förberedelser och dekorationer som tar över såväl inom- som utomhus under hela december månad. Men det är även en tid för att ta det lugnt, mysa hemma och tända ljus. I vinterkollektionen har Ikea tagit fasta på båda delarna av säsongen.

Bland nyheterna finns allt från belysning och konstgjorda växter till porslin och dekorationer i olika stilar, vilket innebär att det finns något för såväl den traditionella som för den mer lekfulla. Belysningen finns i form av ljusslingor och ljusstakar samt julstjärnor och lyktor, som är till för att dekorera alla hemmets rum.

Mjuka material möter blanka detaljer i både guld och silver – i vinter kan du antingen välja din favoritmetall eller mixa fritt för en personlig inredning. Kollektionen innehåller även blommor och mycket av inspirationen har hämtats från skogen och dess djur och växter.

Bea Szenfeld och julen på Ikea

I vinterkollektionen har Ikea samarbetat med Bea Szenfeld, modedesigner och formgivare. Den här gången skapar hon inte sköra konstföremål i papper, utan något helt nytt och dessutom väldigt användbart.

Bland produkterna som Bea Szenfeld formgivit finns diverse dekorationer, ljusslingor, änglaspel, kransar och kuddar samt en matta.

Utöver Bea Szenfeld är det formgivarna Johanna Jelinek, Jennifer Idrizi, Malin Gyllensvaan, Maria Vinka, Eléa Nourad, Hanna Crondahl, Christina Halskov och Hanne Dalsgaard som står bakom vinterkollektionen.

Julbutikerna på Ikea öppnar från och med den 12 oktober.

Se nio av våra favoriter ur vinterkollektionen:

1. Silverfärgad snigel av Bea Szenfeld, 69 kronor

2. Kudde med mönster av Bea Szenfeld, 129 kronor

3. Mugg med matchande fat, 49 kronor

4. Lykta för värmeljus, 99 kronor

5. LED-krans med vita duvor av Bea Szenfeld, 199 kronor

6. LED-ljusstake, 249 kronor

7. Konstgjord krans, 49 kronor

8. Mortel med stöt i grön marmor, 149 kronor

9. Ringformad taklampa med LED-ljus, 149 kronor

Läs mer:

Smygkika på Ikeas nya kollektioner 2018-2020

Blommor och mönstermix – Ikea släpper fler höstnyheter