Så ser Ikeas nya citybutik ut – som snart öppnar mitt i centrala Stockholm!

Varför inte passa på att svänga förbi Ikea när du ändå är inne i stan och gör ärenden? Snart kan det bli verklighet – för den 1 september öppnar Ikea sin första citybutik mitt i centrala Stockholm! Och vi vet redan nu hur det ser ut därinne.
31 augusti, 2017

Ikea satsar på att komma närmare sina kunder och som ett steg i ledet öppnar möbeljätten nu en ny butik mitt i centrala Stockholm.

Det rör sig om en så kallad citybutik som ska komplettera köksavdelningarna på de två befintliga varuhusen i Stockholm samt upphämtnings- och servicebutiken i Danderyd. Köksbutiken ska öka tillgängligheten för Ikea-kunder som vill planera och beställa kök och är inledningsvis ett test under en halvårsperiod.

Läs också: 13 snygga favoriter ur nya Ikea-katalogen

– Det här blir ett test på vad stockholmarna vill ha. Vi känner att vi måste öka tillgängligheten, säger Håkan Svedman till SvD Näringsliv och poängterar att det vid en succé kan bli aktuellt med en permanent lösning inne i Stockholm.

Citybutiken öppnar den 1 september och ligger på Regeringsgatan 65, intill Mood-gallerian och mitt bland alla Stockholms centrala shoppingstråk. Lokalen är drygt 300 kvadratmeter stor och självklart har det byggts upp en hel del inspirerande miljöer därinne. Här är ett smakprov på hur det ser ut!

Foto: Studio Emma Svensson