Så ser hösten 2018 ut hos Granit

Textilier i överflöd, vackra naturmaterial och personliga, gröna färgklickar. Det är dags att uppdatera hemmet inför den nya säsongen och Granit är en av kedjorna som släppt inredningsnyheter som får oss att längta efter mysiga höstkvällar.
13 augusti, 2018

Allt eftersom sommaren lider mot sitt slut så börjar många varumärken lansera sina höstkollektioner. Nu presenterar Granit sina nyheter för säsongen under tre olika teman; höststart, textil och växter.

För många innebär hösten en nystart på olika plan efter semestern. Precis som skolbarnen köper nya pennor, block och skolböcker så kan även vuxna uppdatera sin studie- eller arbetsplats i hemmet – något Granit tagit vara på i form av bland annat årsplaner, pegboards och praktisk förvaring för skrivbordet.

Textilier gör såklart även entré i hemmet igen efter sommarens värmeböljor. När temperaturerna börjar dala suktar vi allt mer efter varma toner, textur och flera lager av plädar och kuddar i såväl soffan som sovrummet.

Granit låter sina textilier gå i nyanser av kummin, grått, grågrönt och gråvitt – kulörer som även tar plats i belysningen för att maximera höstmyset. Det finns både värmande filtar i ull, våfflade plädar, sammetskuddar samt linnekuddar bland Granits nyheter.

Hösten hos Granit tar även form i hållbara och tidlösa naturmaterial. Såväl naturfärgat trä, rispapper, bambu som rotting syns bland inredningsnyheterna.

Fokuset ligger i mångt och mycket på stilrena linjer och tidlösa, smarta förvaringsmöjligheter – oavsett om det är en galge, en korg eller något för skrivbordstillbehören.

Det gröna inslaget fortsätter vara en favorit även i höst och får gärna gå efter mottot ”more is more” för att skapa flera levande färgklickar i hemmet. Lyft fram växterna med krukor och piedestaler – eller varför inte med en ampel inomhus?

Granit matchar det gröna med tillbehör i såväl trä, metaller, glaserad keramik och betong. Växterna får vara hur personliga som helst och du kan med fördel blanda olika varianter, storlekar och kulörer.

Foto: Granit

Läs mer:

Åhléns nya höstkollektion – inspirerad av Japan

Ikea släpper fler höstnyheter – se våra 12 favoriter

Så ser hösten 2018 ut hos Ikea