Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Så inreder du din balkong – här är Amelia Widells bästa tips

02 maj, 2017 
AvMarie Blomgren
Stilrena ränder på textilierna, stapelbara möbler och vackra urnor med körsbärsblommor – så skapar Amelia Widell sin drömbalkong med fina prylar från Jotex! Se vår film och läs mer om hennes tips.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Nu är det dags att inreda ute! Vår bloggare Amelia Widell har valt ut sina favoriter ur Jotex sortiment och skapade en riktigt drömmig balkong.

Amelia har två generella saker hon alltid tänker på när det gäller att skapa inspirerande miljöer. 

– Måla upp en bild av vad du är ute efter, gör en moodboard. Ett bra sätt är att använda dig av Pinterest. Kikar du igenom vilka bilder du pinnat kan du komma fram till en röd tråd. Samla ihop dem och kombinera dina favoritinslag till en personlig mix av material och former.

Annons

För färgsättning rekommenderar hon att göra en palett och välja ut max tre färger att hålla sig till.

– För just den här balkongen har jag valt ut blått, grått och vinrött. Ofta inreder man inte allt på en gång, av ekonomiska skäl. Det kanske tar lite tid och får växa fram. Kom då ihåg vilka färger du valt ut och vilken känsla du vill skapa. Om du hittar någonting du förälskar dig i, fråga dig själv om det verkligen passar in hemma hos dig?

3 tips till balkongen:

Känslan Amelia ville skapa var en enkel, avskalad och skandinavisk stil med ljusa träslag, lätta textilier och vita möbler. Här delar hon med sig av tre enkla tips:

1. Rama in med växter

Börja med att ställa ut växterna, gärna i hörnen. Välj tåliga växter med tjocka stammar eller tjocka blad som inte behövs vattnas så ofta. Träd eller suckulenter är perfekta. Om du vill få träden att överleva flera säsonger kan du isolera krukorna ordentligt och ha kvar dem på balkongen över vintern.

Annons

2. Inred med smidiga möbler

Amelia har valt lätta möbler av polypropylen, trä och metall. Lätta att ta in eller flytta runt på balkongen efter behov. Har du en liten balkong är det bra med stapelbara möbler och att vara yteffektiv för att få in så många sittplatser som möjligt. Bänkar längs väggarna är bra.

3. Tänk på balkongen som ett extra rum

Var inte rädd för att plocka ut det som finns inne och piffa med ljusstakar, kuddar och plädar. Det behöver inte vara så praktiskt, du kan plocka in det som är väderkänsligt på kvällen igen.

Här är 8 fina prylar från Jotex som Amelia använt sig av i sin styling:

Väby är en bekväm stol tillverkad i polypropylen vilket gör den smidig och tålig. Kommer i 2-pack och finns i både vitt, svart och orange, 798 kr. 

Annons

Plantera maffiga blomsterarrangemang eller placera ett vackert träd i urnan Urban. En multifunktionell urna som dessutom är vacker tom, finns i flera storlekar från 899 kr.

Annons

Mjuka pläden Vera i 100 procent bomull med dekorativa fransar. Passar både ute och inne, 69 kr.

Skapa vackra stilleben med Steninge ljusstakar i tre delar med svarvade fötter i olika storlekar och tre olika färgkombinationer, 123,90 kr.

Ljusslingan Sikim finns i två längder och är lika fina att tända överallt – inne som ute, 149 kr.

Annons

Stilrena bordet Kall i massivt trä passar till de flesta stilar och färger, 2 495 kr.

Bänken Näs i pulverlackad metall är perfekt som både sittplats och extra avlastningsyta, finns i flera storlekar och färger från 599 kr.

Kuddfodralet Gustav med vävda ränder i bomull finns i flera färgställningar. Går bra att tvätta i maskin i 40 grader, 79 kr.

Alla produkter och mer inspiration hittar du på Jotex.se.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons