Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Så gör du nyproduktionen ombonad och mysig – 7 tips

16 aug, 2019 
Inred nyproduktionen ombonat och mysigt
Ett nyproducerat hem behöver varken vara sterilt, tråkigt eller opersonligt. Inred dig till ett mysigt och ombonat hem med charm. Här är sju tips som mjukar upp, gör hemmet mer inbott och adderar en personlig touch.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Så inreder du med feng shui – rum för rumBrand logo
TV: Så inreder du med feng shui – rum för rum

Det tar tid att bo in sig i vilket hem som helst, men i den nyproducerade bostaden kan det vara än mer utmanande. Särskilt om du vill ha ombonade och hemtrevliga vibbar i hemmet. Nyproduktion präglas ofta av en ljus och fräsch helhet samt ytor i toppskick och kräver därför lite mer jämfört med äldre bostäder som kan ha en viss färdig personlig prägel i detaljer och planlösning.

Ett nyproducerat hem kan liknas vid ett blankt papper som bara väntar på stora penseldrag och personliga inredningsval. Men det går att göra mysig – oavsett inredningsstil.

Annons

Här följer sju tips som bidrar till mysigare inredning i nyproduktionen:

1. Blanda gammalt och nytt

Mysig inredning med både gammalt och nytt i den moderna bostaden
Foto: Joakim Johansson Styling: Mimmi Staaf för Fantastic Frank/mäklare: Philip Källkvist

Inred med gammalt och nytt – med betoning på det första. Ju mer möbler och prylar med lite patina och karaktär du har, desto mindre nyproducerad kommer bostaden att kännas. Förutom en viss ombonad charm och intressant dynamik får hemmet även en personlig känsla när man drar ner på antalet helt nyproducerade föremål.

2. Inred med naturmaterial

Nyproduktionen blir mysig med naturmaterial i inredningen
Foto: Marcus Stork Inredning: Zaba Fröberg för Alexander White/mäklare: Anna Herin

Den snabbaste vägen till ett mysigare hem stavas naturmaterial. Naturmaterial bidrar naturligt med värme och taktila ytor som vrider upp mysfaktorn och förhindrar att känslan i ett rum blir kal. Dessutom finns det massvis att välja på – från olika träslag, ull och skinn till linne och jute.

Annons

3. Våga färg på väggarna

Färg på väggarna gör mycket för intrycket i nyproduktionen
3D bild: Carbon White för JMs projekt Gavelhusen

Nyproducerade lägenheter kommer ofta kompletta med helvita väggar i varje rum. Inget fel med det, men om det helljusa inte passar din inredningsstil kan lite färg på väggarna göra underverk. Det kan vara ett rum som får ny kulör eller en halvvägg i en annan färg, likt en modern bröstpanel. Om målade eller tapetserade väggar inte är din stil kan du istället låta färgen synas i inredningen och hålla basen neutral.

4. Inred med rum i rummet

Inred med rum i rummet i nyproduktionen med öppen planlösning
Foto: Marcus Stork Styling: Stylingbolaget för Alexander White/mäklare: Håkan Lundquist

Nyproducerade bostäder tenderar att ha öppna planlösningar, något som kräver lite eftertanke när man inreder för att de inte ska kännas tomt. Genom att inreda med rum i rummet skapas en ombonad känsla och tom yta kommer till nytta. Ett rum kan fungera som vardagsrum, matsal, kök och dessutom ha en mysig läshörna.

Annons

Våga dela av vid behov, se till att ha tillräckligt med möbler samt att möblerna har rätt storlek i förhållande till rummet. Om hemmet är litet kan vägghängda möbler bidra till en luftigare känsla trots flera rum i rummet.

5. Tänk på belysningen

Belysningen mjukar upp intrycket i den nyproducerade lägenheten
Foto: Joakim Johansson Styling: Mimmi Staaf för Fantastic Frank/mäklare: Christina Dahlin Byggherre och copyright: Einar Mattson

För att ett hem ska kännas mysigt behövs mer belysning än bara spotlights och en försiktig takplafond. I den nyproducerade lägenheten hjälper många ljuskällor till att göra intrycket mjukare. Kombinera din allmänbelysning med flera mindre ljuskällor, gärna med varmare sken. Om du är det minsta sugen på något mer synligt i taket – ta mod till dig och prova en taklampa som fungerar som blickfångare!

Annons

6. Addera mera textilier

Inred med textilier för mysfaktor i nyproduktionen
Foto: Alen Cordic Styling: Emma Fischer för Bjurfors/mäklare: Sarah Gustafsson

Mjuka upp det hårda intrycket i nyproduktionen med extra mycket textilier. Särskilt viktigt är det med mattor och gardiner om man vill göra hemmet mer ombonat. Mattor tar fokus från det nya golvet och gardinerna ramar varsamt in hela hemmet. Om du upplever intrycket i hemmet som kallt kan det vara en god idé att inreda med textilier i varma toner för en ytterligare värmeboost.

7. Våga grönt

Inred med växter i den nyproducerade lägenheten för att skapa mysfaktor
Foto: Louise Martinsson/SE360 Styling: Homedecor för Bjurfors/mäklare: Linn Andersson

Grönska och levande växter är ett säkert kort i vilket hem som helst. De får bostaden att kännas mer levande och är dessutom bra för ditt välmående. Blanda olika sorters växter och anpassa enligt ytorna där det behövs uppiggande gröna klickar för att göra hemmet snäppet mer hemtrevligt.

Annons
Se också: 5 billiga sätt att göra om i hemmetBrand logo
Se också: 5 billiga sätt att göra om i hemmet

Läs mer:

11 inredningstips – så får du ett mysigt vardagsrum

5 inredningsmissar med belysning – så lyckas du

Så skapar du rum i rummet – 11 tips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons