Så fixar du den naturnära vintagestilen

Så fixar du den naturnära vintagestilen

21 april, 2015

Bloggaren Northern Delight tar gärna in naturmaterial i sin inredning. I takt med att våren och sommaren är på ingång blir naturen en påtaglig inspirationskälla. Med fyra stilsäkra tips kan även du lyckas med en naturnära inredning som bidrar till både en härlig känsla och den lantliga vintageidyllen.

Text: Sanna Rossäng Foto: Northern Delight

1. Våga satsa på material direkt från naturen. Häng upp en gren med hjälp av enkla krokar och ett rejält snöre virat runt i en ojämn perfektion eller låt en vackert sliten planka agera hylla på badkaret.

2. Pryd ampeln med snäckskal. I riktig DIY-anda får ampel ett lyft med hjälp av snäckskal som blir en vacker kontrast till gröna växter.

3. Låt textilerna mjuka upp. I kontrast till grova naturmaterial blir textilier extra vackra. Filtar i ull och andra tyger som linne och bomull gör verkligen sitt mot en gammal äppellåda och en korg i trä.

4. Dekorera väggen med hjälp av material från naturen. Gå ut i skogen och plocka en korg med vackra material och låt inspirationen flöda. Med hjälp av sax och snöre blir din lya snart mer personlig när väggdekorationen pryder ditt sovrum, hall, vardagsrum eller varför inte ditt badrum.

5. Om du inte vill ta in naturen i din inredning kan du alltid låta inredningen flytta ut i naturen. Fyll favoritbrickan med vackert porslin och bjud på kaffe och te i det gröna.

För mer inredningsinspiration, naturnära inredning, vintage och romantik – besök Northern Delights blogg.