Artikeln innehåller reklamlänkar

Så får du hallen att se inbjudande ut – 12 shoppingtips

Så får du hallen att se inbjudande ut – 12 shoppingtips

Inbjudande, ombonad och personlig – så vill vi mer än gärna ha vår hall. Men ibland är det lättare sagt än gjort. Här är knepen och shoppingtipsen som fixar stilen i hallen.
01 november, 2018

En inbjudande hall är något som många önskar sig, men som kan vara svår att få till i verkligheten. Fokus ligger oftast på smart, effektiv förvaring, vilket såklart är det viktigaste för att få till inredningen i hallen. Men man får inte glömma detaljerna – för att göra hallen inbjudande krävs nämligen lite strössel på toppen.

När du inreder hallen är det viktigaste att du utgår från dina behov och den yta du har att förfoga över, men just detaljerna tar sällan särskilt mycket plats i anspråk. Det kan vara allt från olika texturer, material, bra belysning och genomtänkta detaljer med det lilla extra som sätter den rätta tonen och stilen du är efter.

Här är tolv tips med tillhörande shoppingtips som gör hallen, såväl den lilla som den stora, lite mer inbjudande:

1. Sätt tonen med en tavla

Välkomna dina gäster med en tavla som fångar ögat. Den här postern kommer från The Way We Play/Tictail.com och blir ett färgglatt utropstecken i hallen. Finns att köpa här.

2. Dekorera med vaser

För in lite grönska i hallen med stilrena små vaser. Placera några fina snittblommor eller kvistar i dem och ställ dem på hallbordet eller sprid ut på lämpliga hyllor i hallen. Vaserna på bild kommer från Ellos Home och finns att köpa här (länk till butik).

3. Inred med korgar

Korgar är inte bara en smidig förvaringslösning, de bidrar även med en ytterligare textur, vilket gör inredningen mysigare och mer ombonad – något som i sin tur bidrar till att även hallen känns som en sammanhängande del av hemmet. Korgarna på bild är gjorda av flätat sjögräs från Nordal. Finns att köpa här (länk till butik).

4. Glöm inte småförvaringen

Precis lika viktig som klädförvaringen är småförvaringen. Genom att ha alla små saker samlade på en plats får hallen ett mer städat och inbjudande intryck. Restore Tray-korgen kommer från Muuto, här i färgen dusty green. Finns att köpa här (länk till butik).

5. Addera några krokar

Några extra krokar gör det enkelt för gäster att hänga av sig och utnyttjar ytan på den tomma väggen. Den här varianten i mässing och sammet från Cozy Living adderar dessutom till den snygga material- och färgmixen som förhöjer inredningen. Finns att köpa här (länk till butik).

6. Lägg till en sittplats

En bekväm plats att sitta på när man tar av och på sig ytterkläderna höjer mysfaktorn i hallen. Om du inte har plats för en hel bänk kan en pall räcka gott och väl för att skapa rätt känsla. Pallen på bild kommer från svenska Maze och finns i flera utföranden. Finns att köpa här (länk till butik).

7. Se över belysningen

Bra belysning i hallen är viktigt och ibland räcker det inte bara med en bra taklampa. Komplettera därför gärna med ytterligare en ljuskälla, exempelvis på hallbordet. Förutom ljus, så bidrar den även till en mysigare stämning. Lampan på bild är från Lightyears och finns att köpa här (länk till butik).

8. Addera levande grönska

Växter tillför liv till inredningen och så även i hallen. Matcha de gröna bladen med en snygg kruka i en fin färg eller finish. Den här krukan från By On har en botten i en snygg mattgrön kulör och en topp i glänsande mässing. Finns att köpa här (länk till butik).

9. Glöm inte dörrmattan

Dörrmattan är, förutom praktisk, även det första dina gäster kliver in på i ditt hem. Se till att välja en som dels tål slit och dels passar in med den övriga inredningen. Den eleganta dörrmattan ovan kommer från Classic Collection och finns i flera färger. Finns att köpa här (länk till butik).

10. Förstora hallen med en spegel

Spegelglas förstorar och särskilt snyggt blir det i den långsmala hallen som annars lätt kan kännas trång och tråkig. Den runda spegeln har blivit en storfavorit i många hem tack vare sitt minimalistiska utförande. Spegeln på bild kommer från Åhléns och finns att köpa här (länk till butik).

11. Sätt färg på hallen med en tapet

Trista väggar drar snabbt ner intrycket i hallen. Ge din hall ett lyft med en snygg tapet eller en ny färg. Tapeten på bild heter Botany Bamboo och finns att köpa här (länk till butik).

12. Sätt stämningen med en doft

Dofter berättar mycket och så även i hemmet. Inred med doftljus eller en doftspridare, för att matcha hemmet, din stil och personlighet. Den här doftspridaren har en mild doft av bland annat citronmeliss och äppelmynta. Finns att köpa här (länk till butik).

Läs också:

Skapa ordning och reda i hallen – 27 smarta shoppingtips

Shoppingtips: 12 snygga dörrmattor till hallen

8 smarta compact living-knep för den lilla hallen