Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Så bäddar du sängen med prydnadskuddar – 18 snygga köptips

05 mar, 2021 
AvSandra Bohlin
AvSandra Bohlin
Bädda sängen med vackra prydnadskuddar. Vi guidar dig rätt och listar 18 snygga kuddar att kika in!
Annons

En bäddad säng får våra sovrum att se välstädade och inbjudande ut. Överkastet pålagt, lakanen stramt åtdragna och pricken över i:et som verkligen sätter den mysiga prägeln på bäddningen är kuddarna.

Detta ska du tänka på när du bäddar din säng

Det finns många olika sätt att bädda sin säng och olika bäddningar utstrålar även olika känslor. Är det en hotellkänsla du vill åt så ska du till exempel se till att bäddningen känns stram och ordentlig och du ska inte överdriva med för många prydnadskuddar. Är det istället en mer harmonisk och jordnära bäddning du vill åstadkomma så gör det ingenting att textilierna är lite ostrukna och ligger lite slarvigt påkastade samt att kuddarna gärna får vara många i sitt antal.

bädda sängen med kuddar inspiration

Även att tänka på vid bäddningen och vilken känsla man vill att den ska förmedla i rummet är valet av material. Siden, silke och sammet är klassiska val för att enkelt skapa den lyxiga hotellooken och trendiga material som linne och bomull ger direkt den mer avslappnade och jordnära känslan.

Annons

Svårt att veta hur du ska bädda med prydnadskuddar i din säng? Vi guidar dig och ger även 18 olika shoppingtips att ta del av nedan! Självklart kan du själv mix-matcha mellan dessa kuddar och stilar hur du vill för att skapa din personliga bäddning.

Snygga prydnadskuddar att bädda säng med:

Den jordnära och harmoniska stilen

inspiration bädda sängen med kuddar

Här kan du mer än gärna våga ta i med antalet kuddar och även olika kuddar med olika utseende och form. Fransar, toffsar, taktila ytor och jordnära nyanser som går ton i ton är helrätt här. För ett mysigt utseende i sängen så kan du placera dem framför varandra både i led eller mer ostrukturerat, här får du känna dig fram.

Annons
fluffig kudde

Kudde i tuftad bomull från Granit. Du köpa kudden här (reklamlänk).

beige linnekudde

Ett kuddfodral i tvättad linnekvalitet från H&M Home. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

Annons
kudde

Dots kuddfodral från svenska Fine Little Day är tillverkat av mjuk kraftig oblekt linnekanvas. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

stor beige kudde

Stor linnekudde i måtten 65x65 centimeter från &Tradition. Finns även i vitt och andra toner. Köp den här (reklamlänk).

Annons
tuftad kudde

Det populära kuddfodralet Copenhagen från Classic Collection med en strukturerad yta och tofsar i kanterna. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

kudde från granit att bädda sängen med

Kudde i tuftad bomull från Granit. Du köpa kudden här (reklamlänk).

Annons

Kuddfodral i tvättad bomull med kraftigt våffelmönster från Ellos Home. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

kudde bädda sängen

Brunmelerat kuddfodral med kraftiga garnöglor på framsidan från Granit. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

Annons

Bädda med hotellkänsla

bädda sängen hotell kudde

Här är det perfekt att börja med stora kuddar längst bak mot väggen eller din sänggavel och arbeta dog framåt strukturerat. De stora kuddarna längst bak ger en ordentlig hotellkänsla och gör att bäddningen ser uppstyrd ut. Bädda enbart med de stora kuddarna, placera sovkuddarna framför eller lyxa till det med fåtal prydnadskuddar som gärna får vara likadana för ett lyxigt utseende.

prydnadskudde säng

Kuddfodral från Classic Collection i sammet med mönster på framsidan. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

Annons
brun kudde säng

Ett härligt mjukt kuddfodral från Ceannis i deras klassiska ”egg shell” material. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

vit stor kudde bädda säng

Vitt örngott i mjukaste satängväv i måtten 50x90 cm. från Åhléns. Du köpa örngottet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

Annons
snygg prydnadskudde

Quiltat kuddfodral i sammet från Hasta. Du köpa örngottet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

grå kudde säng

Grått kuddörngott till stor kudde på 50x90 i mjukt och lyxigt satin. Du köpa örngottet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

Annons
vit kudde bädda säng

Beige kuddfodral från det svensk-indiska varumärket Chhatwal & Jonsson. Du köpa örngottet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

Bädda i trendiga pastelltoner

bädda sängen pastell inspiration

I år inreder vi mer än gärna hemmet i vackra pasteller! Här får du några vackra alternativ på kuddar till sängen i vårens toner. Fyll sängen med massor av dessa för ett mysigt utseende eller uppdatera några av de förekommande stilarna med enbart en eller några av dessa för en vårig färgklick i sängen.

Annons
lila kudde

Lila kuddfodral i bomull och lin med en dekorativ kontrastfärgad söm runt om från Ellos Home. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

gul kudde säng

Gul kudde från HAY Köp den här (reklamlänk).

Annons
bädda sängen kudde

Meadow kuddfodral från Fine Little Day är tillverkat av mjuk kraftig oblekt linnekanvas och har ett broderat motiv föreställande vackra ängsblommor. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

kudde med tofsar

Randvävt, garnfärgat kuddfodral i bomull med tofsar i hörnen från Ellos Home. Du köpa kuddfodralet här (reklamlänk) och du hittar en passande innekudde här (reklamlänk).

Annons

Foto: Ellos Home

7 största inredningstrenderna under 2021Brand logo
7 största inredningstrenderna under 2021
Annons