Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Redaktionens favoriter – 43 somriga shoppingtips!

22 jun, 2017 
AvELLE Decoration
Här väljer redaktionen på ELLE Decoration ut sina favoriter bland möbelnyheter och prylar – allt som gör sommaren extra njutbar!
Annons

Sommarliv i storstad, dagdriv och lagom tidsfördriv. Paddling i skärgården, cykeltur på Åland, eller rentutav en röjning i garaget. Härligt häng och samling vid grillen. Här är redaktionens sommarfavoriter!

1. Karins sommarfavoriter – skärgård och storstad

Karin Ohlsson-Leijon, innehållschef: ”Sommar för mig är lika mycket storstad som skärgård och jag växlar gärna mellan båda – och gör en och annan utflykt lite längre bort”. Karin Ohlsson-Leijon, innehållschef

 

1. En ny grill till altanen säkrar sommarmatlagningen. Klotgrillen Kepler 600 har en diameter på 57 cm, galler av gjutjärn och 10 års garanti, 2 499 kr, Landmann.

Annons

2. Högtalaren Connected Speaker är inte bara snygg – inuti ryms den senaste tekniken för streamning av musik och radio oavsett vilken plattform man annars använder. Finns i sex färger och två storlekar, här den mindre kallad Stammen, ca 3 500 kr, Urbanears.

3. Det är något med safaristolar som gör att jag alltid dras till dem … När Eilersen uppdaterade sin klassiska safaristol var det med ambitionen att göra ”den ultimata safaristolen”, och visst är den snygg! Finns i olika utföranden, från 8 980 kr.

Annons

 

4. Sommaren är lång och fylld av olika aktiviteter. Den här smarta väskan kan vara allt från axelremsväska till ryggsäck och cykelväska och passar lika bra i stan som på landet – och däremellan som följeslagare på Waxholmsbåten, 1 295 kr, Hahabag.

5. Nymalda kryddor är perfekt för grillen eller dressingen. Bordsmortel, design Mark Braun, 1150 kr, Hem.

Annons

6. På sommaren är det cykel som gäller. Ikeas nya cykel Sladda kan utrustas med pakethållare, cykelkorg och en fin vagn som är perfekt för badkläder eller matkassar. Cykel, 6 695 kr, paket- hållare, 300 kr, korg, 349 kr, och släpkärra, 2 495 kr, Ikea.

7. Smart uppladdningsbar lampa Bolleke som kan hänga inne eller ute, diamater 20 cm, 749 kr, Fatboy.

Annons

2. Svantes sommarfavoriter – allt för sommarens garageröjning

Svante Öquist, chefredaktör: ”Det blir ingen riktig sommar utan en rejäl och genomgripande garageröjning – om inte annat så rent imaginärt … ”

 

8. Penta, termoskanna i svart plast med isolerande glaskärna och tryckknappsfunktion, 649 kr, Rosendahl.

 

9. Med det smarta förvaringssystemet, i en mängd varianter, från Elfa finns det inte längre någon ursäkt för att inte få ordning i garaget,

Annons

trädgårdsboden – eller varhelst det krävs organisering.

10. Stapelbar och oöm är pallen som finns i en mängd färger, design Edvin Ståhl redan 1955, 1 390 kr, Lammhults.

11. Klassiska vägguret, AJ Station, finns i fyra storlekar – 16, 21, 29 eller 48 cm i diameter och de kostar 2 050, 2 495, 3 195 respektive

Annons

6 625 kr, Arne Jacobsen.

12. En riktig klassiker är Konstantin Grcics geniala arbetslampa Mayday från 2000, 910 kr, Flos.

 

 

Annons

13. Plötsligt känns det nog så sympatiskt med en alldeles vanlig transistorradio från Philips för bara 299 kr, Elgiganten.

14. Quikfit, rejäl och funktionell borste från Fiskars, skaft, 159 kr, och borsthuvud, 259 kr.

3. Kristinas sommarfavoriter – avkopplande sommarliv

Kristina Brusvall, art director: ”På sommaren är jag på vårt sommarställe på Åland, där jag varvar lugna dagar med salta friska havsbad och utflykter på cykel till nya spännande platser”.

 

15. När vi sitter ute vill vi ha möbler som lätt kan flyttas runt. Då passar sidobordet On the move utmärkt. Diameter 44 cm, 2 200 kr, Cane-Line.

Annons

16. Glada färger på kuddfodralet som passar såväl inne som ute, 50×50 cm, 429 kr, Afroart.

17. Var ska man läsa sin härliga sommarbok om inte i denna sköna hängmatta från Lexington, 1 395 kr.

Annons

18. Ännu en bärbar pryl som följer med till stranden och runt tomten. Oslo i färgen Ice blue, 4 700 kr, Vifa.

 

19. Snygg treväxlad cykel i aluminium som jag gärna använder på utflykter. När man köper en cykel från Vélosophy tillverkar företaget en annan cykel och donerar den till en skolflicka i Ghana. Comfort green edition, 8 800 kr, Vélosophy.

Annons

20. Härligt lyxigt badlakan till solbadet, 100×180 cm, 1 600 kr, Missoni.

 

 

21. Handgjord blå fåtölj, 695 kr, från Ikeas tillfälliga kollektion Avsiktlig.

Annons

4. Sophias sommarfavoriter – havsnära

Sophia Genitz, redaktör: ”På böljan den blå tillbringar jag helst mina sommardagar. I kajak, motorbåt eller segelbåt – alltid lika njutbart oavsett flytetyg”.

22. Flaggspel med riktiga signalflaggor är fint både på segelbåt eller som dekoration på flaggstång eller i taket vid festliga tillfällen, varför inte till midsommar! Det här fina är äldre och sydd i tyg. Gick under klubban på Bukowskis Market för 3 100 kr.

Annons

23. Kählers nya fabelfiskar/sparbössor är inspirerade av Nils Kählers original- fiskar från 1920-talet och finns nu i sex olika färger, 399 kr.

24. Ska jag uppgradera min nuvarande kajak i badkarsmodell så väljer jag gärna den nya havskajaken Rödlöga från Melker Kayaks, delvis gjord av FSC-märkt bambu. Pris ca 21 000 kr.

Annons

25. Sjökort är oumbärliga på sjön, elektroniska eller i pappersform. De senare kan dessutom pryda en vägg. Kan köpas som enstaka blad, på till exempel seasea.se eller hos återförsäljare som du hittar på sjofartsverket.se.

26. Ladda i usb och ta med i båten eller till bryggan om kvällen. Lampan Balad från Fermob, 25 eller 38 cm hög, 749 kr respektive 1 575 kr, royaldesign.se.

Annons

27. Praktiskt picknickset med hopfällbara muggar som får plats i den minsta lilla båt, 2 kuvert, 250 kr, från butiken på Artipelag.

28. Sittpuff gjord av segelduk passar fint på bryggan och är skön att hasa ner i efter kajakfärden. Från 5 475 kr, Dvelas, Aquamarino.

Annons

5. Saras sommarfavoriter – uppdatering av köket

Sara Ångström Burling, digital redaktör: ”Nu blir det enkla livet ännu enklare. Köket på vårt lantställe ska renoveras och vi ska äntligen få rinnande vatten. Självklart måste det kompletteras med lite ny färg och nya inredningsdetaljer”.

29. Ett vackert timglas får räcka som tidtagare i lantköket. Timglas i mässing, 199 kr, Indiska.

30. Färska örter är ett måste i sommar-köket! Örtkruka tillverkad av halva aluminiumrör, 219 kr, Artilleriet.

Annons

31. Det blir ingen tapet på väggen men gärna till frukosten! Bricka med William Morris-mönster, 395 kr, Östermalms textilateljé.

32. Den här ljust blågrå kulören var populär i kök under början av 1900-talet, och kommer att göra sig utmärkt på våra luckor. Linoljefärg Blågrå, 375 kr/liter, Gysinge.

Annons

 

33. Hemgjord lemonad smakar extra gott när den kommer ur en vacker karaff. Tillbringare Kiki av Jonathan Adler, 1 190 kr, Oscar & Clothilde.

 

34. De loppisfyndade tallrikarna blir en fin inredningsdetalj i tallrikshyllan Seaside grå, ca 1 430 kr, Oliver Furniture.

Annons

 

 

35. De finaste köksredskapen måste få en hedersplats. Köksreling av förnicklad mässing, 1 195 kr, Byggfabriken.

6. Carolines sommarfavoriter – maxa myset!

Caroline Holmbom, inredningsredaktör: ”Oavsett om vi är på landstället eller hemma i huset är det på altanen vi lever vårt sommarliv. Här umgås, äter, vilar, planterar och njuter vi fullt ut”.

36. Sommar = trädgårdsarbete! Jag gillar modulerna från Gröøn Design som kombinerar odling med sitt- och liggytor. Kombinationen på bilden heter Gröøn Patio och kostar 7 600 kr, Groongarden.com.

Annons

 

37. Sollcellsdrivna lampor är perfekta inredningsdetaljer på altanen. Solvinden taklampa i blått och vitt, 99 kr, Ikea.

 

38. Jag älskar parasollet från Mirlo som med sin färg och form påminner om en stor maräng. Diameter 260 cm, höjd 250 cm, 4 150 kr.

Annons

 

39. En del av vår altan ligger under tak och jag drömmer om en gungstol där jag kan sitta och läsa även när det regnar. Klassisk gungstol Nanny i rotting från Sika-Design, 5 275 kr, Svenssons i Lammhult.

40. Blå hängmatta i bomullscanvas med dekorativa fransar, 1 995 kr, Odd Molly Home.

Annons

 

41. När kvällen kommer höjer en ljusslinga med LED-lampor stämningen. Sladdens mått 14,5 m, varav 4,5 med lampor. 469 kr, Granit.

 

 

 

 

 

 

Annons

42. Jag har letat länge efter ett rejält matbord med plats för många. Kanske att bordet Fausing i aluminium och underhållsfritt konstträ är lösningen. Längd 205 cm, 3 699 kr, Jysk.

43. Att titta på en öppen eld är något av det mysigaste jag vet. I sommar eldar jag gärna i eldstaden Fireglobe i svart gjutjärn, 2 999 kr, Eva Solo.

Annons