Redaktionens 30 favoriter bland årets möbelnyheter

Redaktionens 30 favoriter bland årets möbelnyheter

Det är dags för en ny, inspirerande inredningssäsong! Vi har sett alla de nya möblerna och spanat efter de senaste inredningstrenderna och tillsammans vaskat fram det vi tycker är det allra bästa just nu. Varsågoda! Här är årets möbel- och inredningsnyheter i personliga urval av oss på ELLE Decoration.
29 augusti, 2018

September är på intåg vilket innebär att hösten är här. Oavsett om det är en mindre detalj eller en större möbel så är en ny årstid ett ypperligt tillfälle att investera i något nytt. Inspireras av redaktionens egna favoriter bland årets möbelnyheter och förnya hemmet lagom till att vi lämnar sommaren bakom oss.

Här är redaktionens favoriter bland årets möbel- och inredningsnyheter:

Saras favoriter – Rustik elegans

Sara Ångström Burling, digital redaktör: ”I höst drömmer jag om möbler som utstrålar rustik elegans och skapar en ombonad känsla i hemmet. Mörka träslag, tyngd, strama linjer, nätta former och lyxiga material är ledorden.”

1. Jag har alltid drömt om en soffa att gömma sig i – med högg rygg och höga armstöd. Soffa KK41180, design Kaare Klint, 91 505 kr, Carl Hansen & Son.

2. Pricken över i:et i vilket rum som helst. Taklampa Eld 16, design Lisa Hilland, 65 000 kr, Konsthantverk.

3. Bokhylla Levier 3/3 upplevs svävande men samtidigt väl förankrad i väggen, design Cate & Nelson,

23 450 kr, Voice.

4. I samband med nylansering av hotellet Radisson Blu Royal i Köpenhamn lanserades fåtöljen Loafer SC23, design Space Copenhagen, 15 955 kr i tyg Velvet i färgen Twilight, &tradition.

5. Essensen av rustik elegans med elegant formspråk och tyngd. Sidobord Bit, design Chris Martin,

7 880 kr, Massproductions.

 

 

6. Den handvävda mattan Nico känns redan som en tidlös klassiker, finns i två olika storlekar, från

9 000 kr, Melimeli.

Sannas favoriter – Harmonisk boho-lyx

Sanna Rossäng, inredningsredaktör: ”Ljust trä och dovt rosa kombinerat med teddy. Den harmoniska boho-lyxen känns lika tidlös som självklar.”

7. En av årets snackisar på möbelmässan var matbordet Palais Royal och det är enkelt att förstå varför! Design Anya Sebton och Eva Lilja Löwenhielm, ca 25 000 kr, Asplund.

8. Mjuka former bjuder in till långsittning! Soffa Retreat, design Monica Förster, 36 900 kr, Fogia.

 

9. Dekorativ lampa i filt av ull med inspiration från japansk origami. Lampa Fold, design Kyla McCallum, 13 290 kr, Northern.

10. Har kärat ner mig i den ljuvliga fåtöljen Estrid sedan första gången jag såg den, formgiven av Emma Olbers, 17 000 kr, Ire.

11. Layereds nya mattkollektion Modern Oriental tolkar traditionella mattor på nytt. Matta Law of Balance är gjord i återvunnen ull, 180×270 cm, 7 900 kr.

12. Soffan Mingle designades år 1935 av arkitekten Flemming Lassen och kom i år i fårskinn och väcker riktiga teddyvibbar, 78 000 kr, By Lassen.

13. Stapelbar i massiv bok. Stolen Petite av David Ericsson får mer än gärna flytta hem till mig, ca 3 750 kr, Gärsnäs.

Ninas favoriter – Minimal maximalism

Nina Oja, art director och creative director: ”Lågmälda färger vägs upp av former som tar för sig. I höst ska det vara vräkigt och rent på en och samma gång. Minimal maximalism, när den är som bäst helt enkelt!”

14. När belysning blir ett konstverk! Bygg olika kombinationer efter tycke och smak ur Michael Anastassiades nya kollektion Arrangements. Lampa i detta utförande ca 9 585 kr, Flos.

15. Just nu är jag väldigt sugen på låga, breda soffor. Soffa Develius, design Edward van Vliet, 110 360 kr i tyget Maple, &tradition.

16. Inbjudande stol Spisolino, design Andreas Engesvik, 10 600 kr, Fogia.

17. Den ikoniska lampan Kizu från 2015 finns nu i nya utförandet Black Marble, design Lars Tornøe, 3 995 kr, New Works.

18. Fåtöljen Social Club känns som en varm kram, design Anna von Schewen, 29 900 kr, Articles.

19. Älskar ränderna i fårull och de maxade fransarna. Matta Flanell Pepper ur kollektionen Capri, design Lars Nilsson, 15 900 kr, Svenskt Tenn.

20. Sidobord ur kollektionen Hommage är en hyllning till den italienska arkitekten Mario Bellini, design Matti Carlson, 13 900 kr, Tre Sekel.

21. Italiensk lyx i dess rätta bemärkelse. Soffbord Waves, design Nendo, 75 620 kr, Minotti.

Svantes favoriter – Gott och blandat

Svante Öquist, chefredaktör: ”Jag tycker om när möbler och inredningsaccessoarer har ett tydligt formspråk och inte ‘går i ett med väggen’. Precis som med människor är det personligheten som räknas!”

22. Apollo, design Broberg & Ridderstråle, är en pendel svarvad ur ett stycke massiv mässing eller aluminium. Kostar från 3 395 kr, Pholc.

23. Wedge, Marie Louise Hellgrens handtuftade matta, mäter 160×240 cm och kostar 18 250 kr, Asplund Collection.

24. I höst äter jag mer än gärna på den nya, och helt fantastiska, servisen Blomst från Royal Copenhagen.

25. Hållaren Cosmos, 1 450 kr och pendeln Luna, i munblåst glas, 3 450 kr, tycks trotsa tyngdlagen på mer än ett sätt – genialt! Design Alexander Lervik för Design House Stockholm.

26. På bilden den allra första duschtoalett som Geberit tog fram för 40 år sedan – Geberella, i den supercoola färgen Sorrento Blå. Idag heter modellerna AquaClean Mera, AquaClean Tuma och AquaClean Sela – med ett formspråk som anknyter till 40-åringen. Sensorerna i Geberits duschtoaletter anpassar sitsvärmen, rengör stjärten med en pulserande stråle av ljummet vatten och avslutar toalettbesöket med varmluftstorkning.

27. Society Table, i design av ikonen Arne Jacobsen, produceras nu åter, 60 500 kr, Carl Hansen & Son.

28. Formsköna Session, design Jens Juul Eilersen, är senaste nytt från danska prestigetillverkaren Eilersen. Pris från 34 000 kr.

29. No 1, en helt ny stol i design av Nendo, från 6 000 kr, Fritz Hansen.

30. Stark Cylinder i munblåst glas, design Kristina Stark, med ”ringar på vattnet” i bottnen, kostar 975 kr.

Läs mer:

6 av höstens hetaste trender – enligt Formexmässan