Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Skapa stilen: Rå romantik

16 dec, 2011 
AvAbrar Hussain
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Betong och metall uppmjukat med skira tyger och återvunnet trä skapar en rå men romantisk atmosfär i en före detta butikslokal i Stockholm. Här finns flera fina idéer att låna för den som gillar stilen. (Klicka på bilderna för att se dem i större storlek.)

Ovan: Det återvunna golvet i vardagsrummet har tidigare legat i en industrilokal. Mattan under matbordet är vänd uppochned för att få fram en mer sliten och matt känsla. Matbord i egen design med betongskiva, underrede i trä och försett med hjul. Stolar från Room, soffa från The One och dagbädd från House Doctor. Återvunna gjutjärnselement förstärker den grova känslan.

Annons

Tavlan ovanför sängen är egen design med Lisa Bengtssons tyg Sir Harald som bas. En plåtväska får agera nattduksbord. Lamporna i mässing är sprutlackerade och har fått nya lampskärmar.

Köksskåpen från Ikea löper ända upp till taket. Metallstegen hjälper till att nå de översta skåpen. Betonggolv och köksbänk i betong lyfter fram den lite råa känslan. Flortunna gardiner ger kontrast. Taklampor från Room.

Av Linda Wiktorsson-Lång Foto Maria Rosenlöf

Annons