Proffsens bästa tips: Här är världens snyggaste hotell

11 oktober, 2015

Inspirerande inredning, fantastisk service och andlös utsikt – här är hotellen som lockar formgivare och stylister på resa.

1_ST-Miami_Pool_horizontal

 

Standard Spa Miami Beach, Miami

Ylva Liljefors, modedesigner aktuell med sin första kollektion inredningsaccessoarer, Ylva Live.

”Ett hotell som är ”to die for”, beläget på en av öarna i Biscayne Bay mitt i Miami, med stort spa, sandstrandspool och skönt häng. Restaurangen Lido serverar hälsosam medelhavsinspirerad mat. Ät frukost i solstolen och missa inte deras fantastiska granola med frukt.”

 

5_Zell-am-See-Kaprun-Tourismus_Nikolaus-Faistauer

 

Hotel Seevilla Freiberg, Zell am See

Johan Carpner, formgivare aktuell med projektet Grenverk som visades på designgalleriet i september.

”Älskar Alperna, skidåkningen och naturen. I vintras bodde jag på Hotell Sevilla Freiberg i Zell am See. Hotellet ligger precis på kanten till sjön Zeller See. Balkongerna hänger ut över vattnet. När jag var där i början på mars låg ingen is på sjön. Att vakna med panoramafönster där bergen speglar sig i vattenytan är oslagbart.”

 

4__MG_7709

8_IMG_0780

Cabochon Hotel, Bangkok

Ulrika Gyllstad, formgivare och grundare av designföretaget Gyllstad:

”Lite undanskymt men ändå centralt i Bankok ligger ett litet hotell där jag har bott flera gånger. Ägaren, som är formgivare av något slag, har samlat på sig vackra saker från runt om i Asien och skapat en väldigt personlig miljö. Det känns som att vara förflyttad till 1920-talet när man är där. Hotellet har också en jättebra restaurang som serverar genuin thailändsk mat med ursprung från norra Thailand.”

 

10_G624--227-sup

 

Hotel Quirinale, Rom

Daniella Witte, stylist, fotograf, driver inredningsbutiken Inreda Utreda och bloggar på elledecoration.se:

”En av mina bästa hotellupplevelser var Hotel Quirinale, som ligger väldigt centralt i Rom. Jag älskar att bo på hotell där arkitekturen berättar något om staden och dess historia. Servicen höll en fantastisk nivå, det bjöds på en härlig frukost på den gröna och frodiga innergården och under kvällarna kunde man ta en drink och en bit mat där till levande pianomusik i klassisk stil.”

 

6_Skovshoved3

 

Skovshoved Hotel, Charlottenlund

Kristina Stark, formgivare och grundare av designföretaget Design: Kristina Stark:

”Dit far jag ibland när jag har behov av att komma bort, men inte har tiden att resa så långt. Hotellet är ett klassiskt danskt hotell som har den där subtila, enkla och råa elegansen som jag tycker danskar kan vara så duktiga på. 22 rum gör det personligt, men aldrig besvärande personligt. Om man inte vill äta på hotellets fina restaurang bokar man bord på Den Gule Cottage alldeles vid Öresunds strand. Fantastiskt god mat med en vidunderlig utsikt över sundet. Det allra bästa med att bo här är – förutom själva hotellet – närheten till Ordrupgaard där Finn Juhls hus finns. Det får man inte missa!”

Foto Austrian National Tourist Office/Homberger (Sommar), Foto Austrian National Tourist Office/Sochor (vinter)