Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

14 poddar för dig som älskar inredning

04 jun, 2020 
poddar att lyssna på som handlar om inredning och design
Vill du lyssna på poddar som handlar om inredning, design och stil? Eller kanske arkitektur, trender eller trädgård? Det finns flera podcasts för inredningsnördar, både på svenska och engelska. Vi listar 14 att prova på!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Inspireras av de viktigaste inredningstrenderna 2020Brand logo
Inspireras av de viktigaste inredningstrenderna 2020

 

Populärkultur, brott, mode, skönhet, nyheter – ja, det finns väldigt mycket att välja bland när det kommer till podcast-utbudet. Vill du inte bara inspireras av vackra interiörer i form av bild, text och film i sommar? Då finns det flera intressanta inredningspoddar att lyssna på för sällskap i hängmattan, på stranden eller skogspromenaden.

Här är 14 podcasts att spana in för den som gillar inredning, men även design, trädgård och arkitektur:

1. Inredningspodden med Johanna Hulander

En podcast som utkommer varje vecka där Johanna Hulander intervjuar personer inom den svenska inrednings-, design- och arkitekturbranschen. Intressanta samtal, inspiration, konkreta tips och reflektioner om inredning och design utlovas!

Inredningspodden med Johanna Hulander

Lyssna här.

Annons

2. Billgren & Wood

En podcast med ELLE-profilerna Elsa Billgren, programledare och bloggare, samt Sofia Wood, kokboksförfattare och bloggare. I podden blandas personliga ämnen med spaningar och reflektioner. Duon tar upp tendenser i samhället och på sociala medier, sitt stora vintageintresse och pratar om både inredning, trender och livet om vartannat.

Billgren & Wood podcast

Lyssna här.

3. Tapetpodden

En nystartad podd med Karin Boo Wiklander, PR och content manager på Boråstapeter, som programledare. Podcasten kommer kretsa kring samtal med design- och inredningsprofiler, inspiration samt ge tips till inredningsintresserade och olika hemmaprojekt.

Annons
Tapetpodden från Boråstapeter

Lyssna här.

4. Inredningspodden

En podd med Emelie Sundberg som varje vecka samtalar med gäster om deras inredningsintresse, trender och stil. Lyssnarna tas med hem till kända inredningsnördar som ofta syns i sociala medier och kikar in bakom kulisserna.

Inredningspodden

Lyssna här.

Annons

5. Ödehuspodden

Ytterligare en nystartad podcast med Lovisa och Evelina som båda äger och renoverar varsin gammal skola som lämnats öde, men nu ska bli hem som fylls med liv. Deras resa går att följa på deras Instagram-konton, men i den nya podden kan man få ta del av än mer om hur det går till när man renoverar och räddar ett ödehus.

Öderhuspodden av Lovisafurubo och korvhult

Lyssna här.

6. Design Talk w Sundling Kickén

Den framgångsrika, stilsäkra stylistduon Evalotta Sundling och Elin Kickén pratar design, frilansliv som stylist och tar med lyssnarna bakom kulisserna i inredningsbranschen. De delar även med sig av sina bästa inredningstips och vardagstankar i sin podcast Design Talk w/ Sundling Kickén.

Annons
Design Talk w/ Sundling Kickén

Lyssna här.

7. Stilsnack

Jannice Wistrand och Katarina Althin pratar högt och lågt om allt från inredning och mode till stil och vardagsliv i sin podcast Stilsnack. Trendspaningar blandas med handfasta tips, skratt och samtal.

Stilsnack podd

Lyssna här.

Annons

8. The Great Indoors

En brittisk podcast av och med programledaren och designern Sophie Robinson samt författaren och journalisten Kate Watson-Smyth. Podden kretsar kring allt som har med inredning att göra och innehåller både intressanta diskussioner, trendspaningar och konkreta tips.

The Great Indoors inredningspodcast

Lyssna här.

9. Hannas och Rebeccas trädgårdsliv

Från växthus och köksträdgården till snittblommor, sticklingar och krukväxter. Det här är podden för dig som älskar det gröna i hemmet och i trädgården, oavsett om du är nybörjare eller en erfaren amatör.

Annons
Hanna & Rebeccas trädgårdsliv

Lyssna här.

10. Designpodden

En podcast av Sanna Z Lönngren och Andreas Zätterqvist, som är passar för dig som vill lära dig mer om 1900-talets designhistoria. Podden fokuserar på den skandinaviska designscenen, men tar även upp internationella pionjärer. Podcastduon har även en Youtube-kanal som går under namnet Scandinavian Design 101.

Designpodden

Lyssna här.

Annons

11. Monocle On Design

Monocle On Design är en podcast som handlar om designvärlden och tar upp både mode, möbler och arkitektur, med särskilt fokus på det samtida. Podden tar upp nyheter, tendenser och designers och det kommer minst ett nytt avsnitt varje vecka.

Monocle on design podcast

Lyssna här.

12. Staden

Podcasten för dig som är intresserad av arkitektur och hur städer utvecklas, såväl i Sverige som i andra länder. Staden drivs av Dan Hallemar, redaktör på Arkitektur Förlag, och Håkan Forsell, författare och urbanhistoriker, samt produceras i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Annons
Staden - arkitektur podcast

Lyssna här.

13. Clever: a podcast about design

Clever är en podd om design som täcker in allt från inredningar och arkitektur till möbler och mode samt människorna bakom. Programledare är designern Amy Devers och Jaime Derringer, grundare av Design Milk, som i podden får sällskap av kollegor i branschen vars bakgrund, design och tankar de djupdyker i. Ett av de senaste avsnitten gästades bland annat av Tom Dixon.

Clever en podcast om design

Lyssna här.

Annons

14. The Chaise Lounge Podcast

The Chaise Lounge är en amerikansk podcast som fokuserar på inredningsbranschen. Nick May som driver podden intervjuar olika inredningsdesigners och djupdyker i karriären och hur de gått tillväga för att lyckas i branschen.

The Chaise Lounge podcast

Lyssna här.

Foto högst upp: Bang & Olufsen, Gubi

Läs mer:

11 renoveringsprojekt vi älskar att följa just nu

18 Instagram-konton att följa för härlig trädgårdsinspiration

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons