Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Philips lanserar exklusiv tv – tillsammans med Georg Jensen

19 nov, 2018 
Philips lanserar exklusiv tv – i samarbete med Georg Jensen
Är du också av uppfattningen att teknik och design inte kan gå hand i hand? Tänk om. Nu lanserar Philips en tv i skandinavisk design – tillsammans med Georg Jensen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Teknologin inom tv har visserligen kommit långt och gällande bildupplösning och smarta egenskaper finns det inte mycket att anmärka på. Våra apparater är helt enkelt bättre än någonsin.

När det kommer till utseende och design har det däremot inte satsats lika mycket och det vanligaste är stora, svarta, plastiga och inte så eleganta tv-skärmar som många inredningsintresserade motvilligt lyfter in i sina hem. Vissa väljer till och med att gömma tv:n i ett stängt skåp eller liknande – trots att den är en så pass viktig del i mångas liv, både när det handlar om avkoppling och socialt umgänge.

Dags att sluta gömma tv:n i inredningen

Med sitt nya samarbete med det danska designföretaget Georg Jensen ville Philips lösa problemet. De menar att man visst kan kombinera vacker och tidlös design med den senaste teknologin.

– Vi ville skapa en tv med detaljer som andra inte har, för att man inte ska behöva gömma den längre, säger Rod White, chefsdesigner på Philips.

Resultatet blev en tv med teknologin från Philips och designen från Georg Jensen.

Tv från samarbetet Philips x Georg Jensen.

Design med inspiration från ljuset

De respektive designteamen hämtade inspirationen från ljus och förde samman Philips tv med så kallade ambilight-teknik – bakomliggande led-lampor som kastar ett behagligt ljus mot väggen – och Georg Jensens hantverk.

Annons

Ramen är av högpolerat stål och har detaljer av glas. Men det är inte bara ramen som Georg Jensen lämnat avtryck på, även stativet och fjärrkontrollen är designade ut i minsta detalj.

Detalj på stativet, Philips x Georg Jensen.

Tv:n släpps i limiterad upplaga

Tv:n på 65 tum har fått namnet 9114 och släpps i limiterad upplaga om 50 apparater.

– Det är en premium-tv och ingen mainstreamprodukt som du hittar i ditt vanliga varuhus, förklarar Rod White och fortsätter:

– Vi vänder oss till människor som kurerar sina hem med inredningsdetaljer och som annars ser tv:n som en stor, svart kvadrat. Med samarbetet vänder vi oss till konsumenter som bryr sig om design.

Avstängd tv, Philips x Georg Jensen.

I april 2019 släpps ännu en tv utifrån samarbetet. Philips modell 9104 på 55 tum kommer finnas tillgänglig på den svenska marknaden, men hur den kommer se ut återstår att se.

Läs också: Iittala i nytt designsamarbete med Jasper Morrison

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons