Pella Hedeby gör bloggcomeback på ELLE Decoration!

05 jul, 2019 
AvLisa Arnell
När Pella Hedeby bloggade tidigare var hennes blogg en av våra största och mest populära här på elledecoration.se – och det var flera av er läsare som verkligen saknade hennes tips och dagliga inspiration när hon tog en paus. Men nu är hon tillbaka – mer motiverad än någonsin!
Annons

Namn: Pella Hedeby
Ålder: 42
Bor: Stockholm
Familj: Sambon Andreas, sönerna Leo 14, Viggo 11 och bonusdottern Filippa 14.

Välkommen tillbaka får vi säga! Vad har du gjort sedan du bloggade här på elledecoration.se förra gången?

– Tack så mycket! Sedan mitt ”sista” blogginlägg för 1,5 år sedan så har jag varit anställd som inredare och stylist hos Lotta Agaton Interiors. En period som gått rasande fort när jag tittar i backspegeln. Jag har jobbat, yogat och försökt vara mer närvarande hemma med min familj. Bloggpausen, som det blev har varit en välgörande break – där jag hunnit reflektera mycket över mitt liv och vad jag egentligen vill göra.

Vad ser du mest fram emot med bloggnystarten?

– Att det är just en nystart! Känns alltid härligt och inspirerande. Men framförallt så har jag saknat min plattform och bloggen som varit som en ”dagbok” där jag samlat min inspiration, men också fört ett resonemang med mig själv. Att sätta tankar på pränt gör dem ofta tydligare och idéer kommer till liv.

Annons

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

– Ett superlångt svar kommer här: Mitt ”morning flow” är en lagom lång snooze där jag ligger kvar i sängen och tar in dagen, därefter börjar de bästa dagarna alltid med en stund på yogamattan. När vädret tillåter så yogar jag ute på altanen innan frukost. (De mindre bra dagarna börjar med en alltför lång snooze, en stressattack på barnen och allmän disharmoni…;)) Bägge alternativen är vanliga dagar. Som anställd har jag sedan kört barnen till skolan och vidare till jobbet, framåt ska jag i den mån det är möjligt jobba hemifrån och återinrätta mitt inredningsstudio hemma. Planering och skissarbete utförs ofta med en sådan inlevelse att lunchen glöms bort eller intas vid skrivbordet. Att glömma äta är en vanlig åkomma när man har sin passion som sitt jobb. Inte en toppenförutsättning för humöret inför middagen dock. (Till familjen: Ja, jag vet. Jag ska verkligen försöka bättre mig…)

Annons

Barn hämtas (mina barnveckor) och middag lagas. Något enkelt. Pasta i alla former, gärna med hemlagad pesto är en favorit. Matlagning rent generellt är inte något jag prioriterar så turligt för mig så börjar barnen vilja ta över middagsbestyren. När vi har ”barnfria” veckor blir jag oftast bortskämd med middag av min sambo – kan bero på att jag ofta är sen och han gör vad han kan för att förekomma min blodsockerdipp när jag kommer hem.

Kvällarna (varma sommardagar) spenderas gärna ute i trädgården. Vintertid så blir det mycket tid i ishallar då bägge barnen spelar hockey. Återigen så finns det de bästa dagarna – när jag tar en löprunda i skogen och finner total sinnesfrid. Tillika de dagar som livspusslet känns helt omöjligt att lägga och logistikcentralen går varm. Jag har inget större behov av att se på TV, men uppskattar kvällstiden i soffan allt mer. När man får sträcka ut sig i ryggläge efter en lång dag.  Godnatt vid 22 därefter är optimalt.

Annons

Vad får man om man läser din blogg?

– Förhoppningsvis en dos inspiration. Jag delar med mig av inredningstips, sakar jag gillar och material, färger och texturer som passar i mitt stilmässiga moodboard. Därtill berör jag gärna mode och lifestyle som bidrar till helhetskänslan.

Tre ämnen du gärna lyfter?

– Mycket av mitt personliga resonemang kretsar kring hur jag kan leva mer hållbart i kombination med min estetiska passion. Jag går mot ett alltmer avskalat och minimalistiskt uttryck i kombination med mer eftertanke. Ett slow-living tema som jag vill ska genomsyra allt jag gör. Inredning och stilval generellt men även resor, mat och träning.

Vilket är ditt bästa och enklaste inredningstips?

– Att just hålla det enkelt. Få noga utvalda detaljer och en sammanhållen färgskala istället för ett myller av intryck skapar ett lugn och gör hemmet överblickbart och enkelt att hantera.

Vilken är din bästa egenskap?

Annons

– Att jag är snäll. Min energi har tagit mig långt. Men snällhet ska alltid premieras.

Avslöja något de flesta inte vet om dig?

– Jag spelar hockey i ett nybörjar-veteranlag, Salems Old Girls. Vansinnigt roligt, helt stillöst och oerhört befriande på alla sätt!

Tre råd du vill ge dina bloggläsare?

  • Att lyssna inåt – snarare än att följa trender.
  • Gör en moodboard inför ett nytt projekt – så att du har en röd tråd att förhålla dig till och planera utifrån.
  • Njut av det enkla. En tom yta hemma där solljuset spelar över golvet. Det kostar inget, men är så mycket värt.

Vad ska du göra i sommar?

– Börja blogga igen! Pepp som bara den! Nej, skämt å sida jag har lätt att springa på när passionen griper tag i mig. Men jag jobbar mycket mentalt med att stanna upp och lyssna inåt. Så jag ska ta mig an detta roliga med en slow-blogging approach och skynda långsamt. Så det blir att morgonyoga mycket, kämpa med ogräset i trädgården och färdigställa något hemmaprojekt. Riktigt varma dagar så tar vi båten ut till en klippa. Därtill blir det en tur till sommarstugan i Västerbotten och en tripp till Gotland och Fabriken Furillen som varit ett drömresemål under många år. Bra sommarkänsla i år!

Pella Hedebys blogg på ELLE Decoration.se

Läs också:

Annons
Innehåller annonslänkar