Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Nytt co-living-koncept lanseras i Sverige – kika in!

08 okt, 2020 
delningslägenhet i solna av 20-30
En hyra som inkluderar exklusiva designmöbler, städservice och streamingtjänster. Det finns många fördelar med delningsekonomi. Nu lanseras ett nytt co-living-koncept i Sverige – läs allt och se bilderna här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Nystarta hemmet i höst – 7 inredningstipsBrand logo
Nystarta hemmet i höst – 7 inredningstips

De senaste åren har det pratats mycket om framtidens boendeformer. Kollektiv, eller co-living som det ofta kallas, har lyfts som ett framtida alternativ för mer än bara studenter eller unga vuxna i mångmiljonstäderna. I Sverige har dock boendeformen inte fått något större genomslag, åtminstone inte än. Istället har vi sett villapriser rusa under den pågående pandemin.

Men nu har ett nytt co-living-koncept lanserats i Solna, utanför Stockholm. De första hyresgästerna kommer snart att flytta in i den exklusiva sexrummaren om 143 kvadratmeter. Hyresgästerna delar på de sociala ytorna i etagevåningen, men har alla egna rum som går att låsa.

sovrum i 20-30 co-living lägenhet
Ett av sovrummen i delningslägenheten i Solna. Foto: Henrik Nero
Annons
detaljbild ur sovrum i delningslägenhet i solna
Foto: Henrik Nero

Ny delningslägenhet i Solna – för 7 900 kronor i månaden

Lägenheten är stilfullt inredd av inredningsstudion Studio In och idén är att genom att dela på kostnaderna för boendet och service kopplad till hemmet, kunna få en livskvalitet som man annars kanske inte hade haft råd med. Boendet beskrivs som en ”fusion mellan hem och hotell”.

Inredningen består dels av olika designmöbler från Nordiska Galleriet, och dels av möbler som återanvänts och restaurerats. Den skandinaviska känslan fulländas av väggarna som målats med harmoniska kulörer från Jotuns senaste kollektion.

Annons
matplats med väggar målade i en harmonisk ljusblå färg från jotun
Matplatsen i co-living-lägenheten. Foto: Henrik Nero
matplats och kök i delningslägenhet
Vy mot köket som delas av de fem boende. Foto: Henrik Nero
Annons
detaljer från 20-30 delningslägenhet
Foto: Henrik Nero
vardagsrum som delas i co-living-lägenheten i solna
Vardagsrum med plats för alla hyresgäster. Foto: Henrik Nero
Annons
designmöbler och up-cyclade möbler i 20–30:s delningslägenhet i solna
Foto: Henrik Nero
boende får dela på de snyggt inredda sociala ytorna
Foto: Henrik Nero
Annons

De gemensamma ytorna uppgår i 105 kvadratmeter och är fördelade på ett vardagsrum, middags-/arbetsrum, kök, tre badrum och en takterrass. Utöver de sociala ytorna finns fyra privata sovrum som alla är låsbara. Det är startup-bolaget 20-30 som ligger bakom det nya konceptet som riktar sig till unga vuxna, som ofta är de som lider av bostadsbristen i Sverige.

– Detta är framtidens boende. För att klara av de klimatförändringarna som vi står inför behöver delningsekonomin bli en mer central del för vårt boende. Vi vill förflytta fokus från att hyra ut kvadratmeter till att låta medlemmar prenumerera på en livsstil och i och med vårt koncept kan vi erbjuda en standard och ett pris som unga i storstäder annars inte kan få, säger Markus Linhardt, vd och grundare av 20-30, i en kommentar.

Prenumerationen i det första boendet i Solna ligger på 7 900 kronor i månaden. Då ingår ett privat rum som är mellan åtta och tolv kvadratmeter stort, del i de gemensamma ytorna i den fullt utrustade lägenheten, hemförsäkring och wifi samt vatten och el. Städservice av de gemensamma ytorna, förbrukningsvaror som toalettpapper, tvål och diskmedel samt prenumeration på Netflix, HBO och Viaplay ingår också i månadsavgiften.

Annons
etagelägenhet i solna av startup-bolaget 20–30
Foto: Henrik Nero
exklusiva detaljer som nespresso-maskin i delningslägenheten
Foto: Henrik Nero
Annons
takterrass i co-living konceptet i solna av 20–30
Terrassen med utsikt över Solna med omnejd. Foto: Henrik Nero

Det nya delningsboendet har främst marknadsförts via sociala medier och potentiella hyresgäster som anmäler sitt intresse kommer intervjuas för att se till att de matchar varandra. Boendet riktar sig till 20-30-åringar, men har inga fasta åldersgränser och det enda kravet är att man har en sysselsättning. Bostaden är permanent och ett första steg i ett samarbete mellan startup-bolaget 20-30 och Wåhlin Fastigheter.

Läs mer:

9 inredningsmissar i en liten bostad – så löser du dem

7 tips för att inreda stilfullt i det första hemmet

Första hemmet – här är 24 inredningsprylar värda att investera i

Annons