Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Nystarta hemmet i höst – 7 inredningstips

10 sep, 2020 
tips som gör hemmet mysigt och ombonat i höst
Mysigt med ljuspunkter och ombonat med textilier. Ge hemmet en uppdatering med enkla knep, som kan förändra känslan i ett helt rum. Vi har samlat 7 tips som gör det lätt att trivas hemma i höst!
Annons
Nystarta hemmet i höst – 7 inredningstipsBrand logo
Nystarta hemmet i höst – 7 inredningstips

1. Höstfärgernas intåg

Mysigt sovrum med höstiga färger
Ombonat och mysigt i Kajsa Haraldssons och Samuel Sjöbloms Malmöhem. Fotograf: Andrea Papini Stylist: Alexandra Papini | Syns i: Kreativt och ombonat sekelskifteshem i Malmö

Välkomna hösten med dova nyanser och mjuka textilier i mörkare tappning. Det gör intrycket mer ombonat och skänker en känsla av lugn och ro till rummet. Enkelt och effektfullt!

Tips! Även materialval kan ge samma, snäppet mer ombonade, stil. Genom att inreda med grövre strukturer och tjockare material, som exempelvis ull, får hemmet härlig höstkänsla.

2. Konstnärligt lyft

Stilfullt minimalistiskt hem med personlig stil
Stilsäkert i grönt hemma hos Chili och Gustav Bendt. Fotograf: Jonas Ingerstedt Stylist: Agnès Rosa Beckman | Syns i: Chili och Gustav Bendts retrohem i Tallkrogen

Lyft fram sommarens loppisfyndade vas, torkade blommor eller andra favoritdetaljer i hemmet med en piedestal. Perfekt när du behöver en ny detalj i det tomma hörnet!

Annons

Tips! Det finns många fina piedestaler i butik, men det är även ett roligt DIY-projekt att sysselsätta sig med en ledig helg.

3. Förnya bokhyllan

Ombonat och bohemiskt vardagsrum med bokhylla och färg
Kreativt med böcker, växter och personliga detaljer hos konstnären Siri Carlén med familj. Fotograf: Petra Bindel Stylist: Emma Persson Lagerberg | Syns i: Lekfullt och hemtrevligt hos konstnären i Stockholm

Bokhyllan påverkar helhetsintrycket i ett rum mer än man kanske tror. Genom att ändra på placeringen av dina böcker och variera vilka detaljer du väljer att ha framme i hyllan, kan du förändra känslan i hela rummet.

4. Addera ljuspunkter

Mysigt vardagsrum med sputnik-stjärna och ljusslingor, hos Johanna Bradford
Mysigt med ljusslingor runt fönstret i Johanna Bradfords förra lägenhet. Fotograf: Andrea Papini | Syns i: Kika in i Johanna Bradfords drömmiga hem

Dagsljuset blir kortare för varje dag och höstens favoritdetalj är ljusslingorna som skapar mysfaktor och ger fler ljuspunkter. Trä dem runt fönstret, vira dem i hyllan eller lägg dem i en burk för att lysa upp!

Annons

5. Tid för brasmys

Skorstensfri kamin/eldstad Globe från Vauni
En tänd eldstad maxar höstmyset hemma. Foto: Vauni

Har du lyxen att ha en öppen spis eller kakelugn? Gör det till en vana att tända brasan under höst- och vinterkvällarna. Den tända eldstaden skapar en mysig plats att samlas kring i hemmet och värmer dessutom upp när det är kallt ute.

Tips! Ingen öppen spis eller kakelugn i hemmet? Investera i en skorstensfri kamin eller elbrasa som är enkel att inreda med.

6. Byt ut de små detaljerna

Personliga inredningsdetaljer hos Ida-Sofia Klingspor
Personligt med tavlor och elefantfigurin hos Ida-Sofia Klingspor. Fotograf: Johan Sellén Stylist: Gill Renlund | Syns i: Eklektiskt och färgstarkt hem i Stockholm

Om du tröttnat på inredningen kan en ny tavla eller en detalj i hyllans stilleben ge hemmet den uppdatering som saknas. Prova gärna att addera något oväntat som bryter av och skapar en större förändring.

Annons

Tips! Variera de mindre inredningsdetaljerna i hemmet efter säsong, på så vis tröttnar du inte lika lätt på inredningen.

7. Tänd ljusen

Hemma hos Frida Fahrman är det fokus på lampor och trendiga ljus
Helrätt med ljus i rosa och grått hemma hos Frida Fahrman. Fotograf: Stellan Herner Stylist: Tina Hellberg | Syns i: Lyxskandinaviskt och stilrent hemma hos Frida Fahrman

Komplettera lamporna med tända stearinljus, gärna i olika färger och former. En favoritdetalj för många så här års, men särskilt trendig i år! Dessutom ett enkelt sätt att vrida upp mysfaktorn på max.

Läs mer:

Annons