Nya sättet att designa kök – det här är Cupboards & Goods

cupboards&goods shakerkök

Planerar du en köksrenovering och drömmer om ett shakerkök? Svenska Cupboards & Goods vill göra det enklare att skapa ett skräddarsytt shakerkök. Spana in de inspirerande bilderna och läs allt om det nya varumärket här.
14 februari, 2020

Att välja kök är inget lätt val. Det ska vara funktionellt, det ska stå sig över en väldigt lång tid och så ska det ju gärna vara riktigt snyggt också. Dessutom kan det vara en väldigt tidskrävande process om man väljer ett skräddarsytt kök.

Nya Cupboards & Goods vill göra valet och planeringen enklare. Den nya svenska köksleverantören, som gör handgjorda kök i shakerstil, lanserades under Stockholm Design Week 2020 och är grundat av Mia och Marcus Sahlin och ägs, förutom av dem, även av Johanna Bradford, Charlotta Warnhammar och Asteberg snickerier.

– Vi vill fylla tomrummet mellan slit-och-släng-kök i platta paket och kostsamma platsbyggda kök. Med Cupboards & Goods kök möter vi kundernas längtan efter det genuina och hantverksmässiga till en rimlig kostnad, säger Mia Sahlin, som även driver Kitchen & Beyond.

Kök på Carl Larsson-gården av Cupboards & Goods

Under designveckan visade Cupboards & Goods upp ett kök som tagits fram i samarbete med Carl Larsson-gården. Köket togs fram på uppdrag av Carl och Karin Larssons släktförening och kommer att installeras på Carl Larsson-gården i Sundborn.

Tillsammans med köket visades även en ny färgkollektion upp. Den går under namnet Ett Hem och består av fyra kulörer; gula Köket, gröna Grinden, beige Verandan och rosa Skamvrån. Namnen kommer från Carl Larssons akvarelltavlor och färgerna har Cupboards & Goods tagit fram tillsammans med den brittiska färg- och tapettillverkaren Little Greene.

Analog och skräddarsydd köksplanering

Planeringen av ett kök från Cupboards & Goods görs med något som kallas för The Kitchen Planner. Det är ett analogt planeringsverktyg där man utformar sitt eget drömkök i shakerstil. Som en motpol mot alla avancerade datorprogram mäter man själv upp och bygger upp en “spelplan” som motsvarar ens kök i hemmet. Sedan inreder man det med sitt drömkök med hjälp av miniatyrer i trä. På så vis kan man experimentera och prova sig fram till den lösning som fungerar bäst.

– Vi vill ge ett alternativ till den digitala världens kalla och opersonliga lösningar och därför går vi i motsatt riktning och ger kunden ett helt analogt köksplaneringsverktyg att skapa med, säger Mia Sahlin i ett pressmeddelande.

Planeringsverktyget kommer i en låda som även innehåller Cupboards & Goods kurerade urval av färger och bänkskivor, vilket ska göra det enklare att lyckas med sina val. Alla delar är numrerade och beställs sedan online.

När en order genomförs fotograferas modellen som byggts upp och köksexperter försäkrar sig om att det en kund planerat faktiskt fungerar i verkligheten. Produktionstiden för de handgjorda köksmodulerna är åtta veckor och de levereras installationsklara från Hyssna i Västergötland där de tillverkas.

Foto: Cupboards & Goods

Läs mer:

Superfront lanserar art déco-inspirerade nyheter – se bilderna här

Förnya köket utan att renovera – 8 tips

7 inredningsmissar i köket – och hur du löser dem