Ny tapetkollektion från William Morris – se Melsetter här

Nya Morris-kollektionen Melsetter

Chrysanthemum, Willow Bough och Pimpernel får ny konkurrens. I dagarna släppte Morris & Co en ny kollektion tapeter och tyger – och vi är inte besvikna! Vilken blir din favorit?
13 juni, 2019

William Morris har onekligen seglat upp som en storfavorit på tapetfronten i de svenska hemmen de senaste åren, och kan nog sägas vara en av de största anledningarna till tapetboomen vi ser just nu. De färgglada, vackra mönstren tar för sig, men på ett behagligt och dämpat sätt som passar väldigt bra ihop med den skandinaviska stilen. Samtidigt ger de den i övrigt avskalade inredningen en riktigt ombonad känsla.

Redan 1861 grundade William Morris tillsammans med några kollegor det som så småningom kom att bli Morris & Co, det företag som än i dag förvaltar William Morris arv. Lagom till företagets 150-årsjubileum 2011 lanserades den första kollektionen med mönster ur arkivet och succén var ett faktum. Melsetter är nu det femte släppet.

Inspirerad av May Morris

Kollektionen Melsetter är inspirerad av William Morris yngsta dotter May (1862-1938), även hon designer med många olika konstnärliga bollar i luften. Själva namnet kommer från Melsetter House, där en av May Morris kunder, Theodosia Middlemore, bodde.

Kollektionen består av totalt sju broderade textilier, sju tryckta textilier och tio tapeter i olika färgställningar och Morrisälskare lär inte bli besvikna. Till textilkollektionen tillhör även en del enfärgade textilier som fint matchar de mönstrade. Flera av tapeterna har även ett glittrigt specialtryck.

Se Morris & Co:s nya kollektion Melsetter:

De behagliga tonerna är vackra att mixa tillsammans. Fint att låta dem plocka upp varandra i exempelvis angränsande rum.

Vacker tapet som tar för sig i trendfärgen gul.

Maffig tapet i badrummet – så fint!

Fin variant till barnrummet – lekfullt och smakfullt på en och samma gång.

Tips! Fint och annorlunda sätt att tapetsera för dig som har lite högre i tak.

Vilken blir din favorit?

Notera kanten på gardinen!

Våga mönstermixa!

Vackert matchat och ett smart sätt att göra den enkla matplatsen mer ombonad.

Bilderna för tankarna till såväl Italien som den engelska landsbyggden.

Kolla in hela kollektionen här!

Läs mer:

William Morris släpper ny kollektion – med underbara mönster

Guide: Så inreder du med mönstrade tapeter

7 fina och lekfulla sätt att tapetsera barnrummet