Ny succé för Trendensers inredningsbok – såld till 25 länder

Inredningsbok Handbok i inredning och styling Frida Ramstedt Trendenser

Från inredningsbloggare till uppskattad författare. Nu står det klart att Frida Ramstedts inredningsbok gör ny succé – kommer översättas till 25 olika språk. "Jag är otroligt glad".
11 september, 2019

I mars i år släppte Frida Ramstedt, även känd som Trendenser, inredningsboken Handbok i inredning och styling. Boken är helt utan bilder utan består enbart av illustrationer som handleder och inspirerar läsaren hur man inreder funktionellt, långsiktigt och hållbart.

Boken blev snabbt en succé och nu står det klart att boken gör succé på nytt. Knappt ett halvår efter boken släpptes avslöjades det under tisdagen att den har sålts till 25 länder.

– Jag är otroligt glad över att min Handbok i inredning och styling kommer att nå en internationell publik. Det var en chansning att skriva en inredningsbok helt utan bilder, med handfasta råd istället för visuell inspiration – men det stora intresset från utländska förlag känns som ett tydligt bevis på att det finns ett behöv av en ny inriktning i vår bransch, säger Frida Ramstedt i ett pressmeddelande.

Bland länderna som har köpt in rättigheterna till boken finns bland annat USA, Tyskland, Kina och Kanada. Federico Ambrosini, litterär agent på Salomonsson Agency är glad över mottagandet – men inte speciellt förvånad.

– Så fort jag läste Fridas bok kände jag att den var något unikt och att den hade en enorm utlandspotential. Jag är därför väldigt glad över hur väl boken mottagits internationellt. Jag undrar även om denna bok inte är den mest exporterade svenska inredningsbok någonsin – jag kan i nuläget inte komma på någon titel i samma genre som är såld till fler än 25 förlag runtom i världen.

Boken har redan sålt i 25 000 exemplar i Sverige och når snart alltså en stor, internationell publik, något som glädjer Frida Ramstedt som menar att boken har ett högre syfte.

– Boken har ju också ett högre syfte, att läsaren ska inspireras till att inreda mer funktionellt, långsiktigt och klimatsmart. Att det budskapet nu kommer nå bortom Sveriges gränser ger mig framtidshopp. Att det dessutom är så många och fina förlag som kommer att ge ut boken känns överväldigande.

Startbild porträtt: Anna Roström

Läs mer:

3 inredningsprofiler: Så inreder du hållbart och klimatsmart

12 miljövänliga material som är lika hållbara som snygga