Ny konstutställning – i gammalt bankvalv

Foto av Elisabeth Toll

Bank hotel öppnar konsthall i de gamla bankvalven. Första utställningen ”Svenskt modefoto 1953-2019” pågår mellan den 29 mars till den 19 maj.
22 mars, 2019

På Bank Hotel i Stockholm har unga lovande konstnärer fått pryda rummen med konst. Nu fortsätter hotellet sin konstsatsning genom att förvandla ge gamla bankvalven till konsthall under namnet Art space.

Fokus kommer ligga på den samtida konstscenen med både privat och kommersiell konst. Planen är att låta flera konstutställningar ta plats i bankvalven. Först ut är Svenskt modefoto 1953-2019  som öppnas för allmänheten den 29 mars och är gratis att besöka. Utställningen innehåller fotomodekonst från 13 svenska och etablerade fotografer. Bland motiven finns porträtt av Nathalie Portman och den svenska stjärnan Alicia Vikander.

– Det här är den mest spännande och viktigaste delen av Bank Hotels konstsatsning. Här finns det en möjlighet för alla som är intresserade av modern konst att ta del av det i en unik miljö, säger Per Gunne, Vice vd Stureplansgruppen, i ett pressmeddelande.

Konsten går att köpa

Den som faller pladask för någon av tavlorna kan inhandla konsten i valvet via Cfhill.

– Jag älskar idéen av att människor kommer till ett välkomnande vackert hotell och direkt där möts av fantastisk konst. På Bank Hotels Art Space kommer gästerna alltid lära sig någonting samtidigt som de får en trevlig upplevelse av högsta kvalité, säger Michael Elmenbeck, Cfhill, i pressmeddelandet.

Utställningen pågår fram till den 19 maj.

Här är tre av konstverken

Svenska skådespelerskan Alicia Vikander fotograferad av Johan Sandberg 2015.

Svenska skådespelerskan Alicia Vikander fotograferad av Johan Sandberg 2015.

Elisabeth Toll

Bild från Elisabeth Toll som är en av 13 fotografer som ställer ut i galleriet i det gamla bankvalvet.

Camilla Åkrans ställer ut i det gamla bankvalvet.

Även Camilla Åkrans ställer ut i det gamla bankvalvet med Edita on pink från 2011.

Läs mer:

Unikt och färgstarkt hemma hos konstnären

Vårens trendigaste matta är ett konstverk

Så målar vi med 2019 års stora färgtrender

Damien Hirst har designat världens dyraste hotellsvit