Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Ny app låter dig inreda drömlägenheten – på nätet

13 feb, 2014 
AvKatarina Matsson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
neybers_room_2

Du har säkert redan sett det på olika bloggar – det nya sociala spelet Neybers som tillåter dig att förverkliga drömrum efter drömrum i cyberspace. På en arkitektonisk grund kan du efter smak tapetsera, lägga golv och inreda med designfavoriter som Carl Malmsten, Carlo Scarpa, Donna Wilson och Inga Sempé och ELLE Decoration Swedish Design Awards-vinnarna Broberg & Ridderstråle och Jessica Signell Knutsson.

I månadsskiftet kommer det närmast beroendeframkallande spelet, som idag bara finns i betaversion, som en app till Ipad. Vi ställde några frågor till grundaren Mikael Cruseman!

neybers_room_4

Hur föddes idén till Neybers?

Annons

– Jag har mina rötter i spelvärlden där bland annat spel som The Sims är populära. Det som aldrig tidigare gjorts är ett spel som handlar om att inreda med riktiga produkter.

Hur går det till i korta drag?
– Neybers är ett kreativt och socialt spel där du är en inredningsdesigner som inreder rum med riktiga möbler, fotograferar och delar fotografiet med andra som ger en feedback på det du skapat.

I Neybers så vinner man inte och det finns inget slut utan du spelar på dina egna villkor. Utmaningen ligger i att använda sin kreativitet och skapa rum utifrån sin fantasi eller inspiration från verkligheten.
neybers_room_7

Det är gratis att vara med och företagen som har med sina produkter betalar inte heller något. Vad är affärsidén egentligen?

– Neybers är ett så kallat ”free to play” spel. Det är gratis för möbelföretag, designers och butiker att få vara med med sina produkter och det är gratis för användare att spela neybers. Vi kommer under våren att introducera några funktioner som kommer att kosta pengar men de är valfria att använda.
neybers_room_9

Ni har redan nu några samarbetspartners, kan det bli aktuellt med annonsering?

– I dagsläget så har vi inte satt annonsering som strategisk punkt i vår agenda.

Har du provat Neybers? Berätta vad du tycker i kommentarsfältet!

Annons