Nu lanseras ett Ikea-kök helt i guld – se bilderna här

Picky living och Triss lanserar ett nytt deisgnsaarbete med guldfärgade köksluckor med äkta guld-detaljer till Ikea-kök

Köksföretaget Picky living lanserar ett designsamarbete med Triss. Den nya kollektionen Guldkant består av guldfärgade, rostfria fronter – och detaljer pläterade i äkta guld – till Ikeas kök Metod och sideboard Bestå.
01 mars, 2019

Äkta guld i ett Ikea-kök och ett inredningsföretag i samarbete med ett spelbolag må låta otippat. Men plötsligt händer det: I början av mars lanseras kollektionen Guldkant, som är ett designsamarbete mellan det svenska köksföretaget Picky living och Triss.

Kollektionen är skapad för Ikeas kök Metod och sideboard Bestå. Fronterna är tillverkade i guldfärgad rostfri plåt, och benen och handtagen är pläterade i 24 karat guld.

Se designsamarbetet som sätter guldkant på Ikea-köket:

Picky living tillverkar sina produkter på snickerier i Sverige och var först med att erbjuda platsbyggda kök till Ikea-stommar på nätet. Företagets vd Henrik Haij berättar om det nya designsamarbetet:

– Det folkliga i Ikea möter extravagans i form av äkta guld. Med designkollektionen Guldkant är Triss och vår ambition att skapa världens mest exklusiva Ikea-kök.

Guld och svart granit:

Den guldfärgade rostfria plåten är bockad runt luckornas kanter och både kök och sideboard har bänkskivor i svart granit. Men mest iögonfallande är förstås detaljerna med äkta guldplätering.

Exklusiva Ikea-hacks, med egen design för möbeljättens stommar, är en nisch som bara växer för varje år. Men ingen har – vad vi vet – tagit inredning från Ikea till den här nivån av lyx förut. Och Johan Svensson på Svenska spel berättar att projektet är inspirerat av helt vanliga människors drömmar:

– När det plötsligt händer och vinsten är ett faktum svarar många Triss-vinnare att de vill sätta guldkant på tillvaron och hemmet. Att vi nu tillsammans med Picky living sätter guldkant på möbler som många svenskar redan har i sina hem känns därför helt rätt.

Ikeas sideboard Bestå med guldfärgade fronter, svart granitskiva, täcksidor i svart mdf och ben och handtag med guldplätering, finns att köpa för cirka 25 000 kronor. Du kan beställa ett komplett Metod-kök med Guldkant för cirka 92 000 kronor. Priserna varierar beroende på dina val av utformning, bänkskiva och vitvaror – och hur många gulddetaljer du vill ha.

Kollektionen finns i butik från början av mars. Mer information på pickyliving.se

Foto: Picky living

Läs mer:

Ikea släpper ny kollektion med Martin Bergström

3 inredningsexperter – här är våra bästa Ikea-hacks