Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Nu lanseras Ellos Homes vintagekollektion med unika exemplar

08 aug, 2017 
AvSanna Rossäng
Överraskande 
eller helt självklart? I dag lanserar Ellos Home sin första vintagekollektion och 
bjuder in till återbruk, hållbarhet och 
personlig inredning.
Annons

– Jag tror inte att det är så förväntat att vi lanserar en vintagekollektion, men vi tror starkt på att just överraska och våga visa nya sidor av oss som företag, säger Ellos Homes designchef Ulrika Sjövall.

Hållbarhet och personlighet har mer eller mindre blivit ett trendord i inredningsvärlden i dag. Ellos Home har tagit fasta på detta i sin nya kollektion, och lyfter även stoltheten för vår svenska formgivarhistoria.

Den nordiska inredningsbutiken Gretadecor har hjälpt med urvalet av keramik från bland annat Rörstrand och Höganäs. Finns endast i ett exemplar.

– Det känns som en självklarhet att hylla allt vackert som skapats genom åren. För oss handlar hållbarhet om omsorg kring miljön, men också om ett ansvar att designa föremål som håller över tid i färg, form och uttryck, säger Ulrika.

Annons

Kollektionen innehåller handplockad keramik från bland annat Rörstrand och Höganäs som kommer endast att finnas i ett exemplar. Utöver vintagekollektionen lanserar Ellos Home även sin höstkollektion med nyheter i form av möbler, textil, konst och belysning som har inspirerats av vintage och går hand i hand med vintagekollektionen.

Tavlor och keramik ur vintagekollektionen

i fin kombination. Skåp, 4 999 kr.

– Genom att blanda nya och gamla produkter har vi hittat en intressant dynamik och ett spännande uttryck. Det finns ett stort intresse för att inreda med återbruk, säger hon.

Annons

Inredaren Hanna Wessman stylade företagets pressvisning tidigare i somras och vet att kombinationen gammalt och nytt kan lyfta en inredning och menar att Ellos vintagekollektion är helt rätt i tiden.

Ulrika Sjövall, designchef på Ellos Home vars personliga favoriter ur kollektionen är vaserna. ”Vackert att ställa i en grupp eller bara som en solitär i rummet.”

– Jag blir lycklig över att en jätte som Ellos vill erbjuda sina kunder ett vintagesortiment i form av keramik och en del konst. Helt rätt i tiden och vad många hem behöver, säger Hanna Wessman.

Ellos Home ville skapa en kollektion som berättar en historia och har förutom 60-talets formspråk inspirerats av årtiondets mod att utmana färg och form.

Ett av målen med kollektionen var att skapa föremål

som åldras värdigt och skapar ett personligt hem att trivas i. Möbler ur höstkollektionen, skåp, 4 999 kr, soffbord, 2 999 kr, fåtölj,

2 299 kr. Sidoskåp och stol i bakgrunden, 5 999 respektive 1 799 kr.

– Jag tror fortfarande att vi fascineras av detta sätt att se på världen – hela eran av nytänkande och mod att förändra. Vi önskar att den kan bidra med det modet och att inredning ska vara lustfyllt, inte prestigefyllt och komplicerat. Ett hem ska uttrycka den du är, och du själv ska trivas. Först då tycker jag att ett hem är komplett och att man upplever hemtrevnad, säger Ulrika.

Annons