Nu kan du klä om din Ikea-soffa i höstens trendigaste material: Lyxig sammet!

Den lyxiga sammeten är plötsligt allas favorit och syns både på kläder, möbler och inredningsdetaljer. Nu lanserar Bemz – som gör överdrag till Ikea-möbler – en begränsad upplaga sammetsöverdrag i samarbete med Designers Guild.
16 september, 2016

Bemz, som designar skräddarsydda överdrag till Ikeas soffor, fåtöljer, stolar och kuddar, har länge haft en önskan om att lansera sammet som alternativ till sina kunder. Det berättar grundaren och vd:n Lesley Pennington i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Jag är oerhört glad att vi äntligen hittat ett sammetstyg som möter våra höga krav på kvalitet, hållbarhet och maskintvätt.

Läs också: Trendspaningen: Nu ska allt vara i sammet!

ikea-soderhamn-espresso-bemz

Den nya sammetskollektionen finns i nio olika färger. Här är 3-sitssoffan Karlstad klädd i färgen ”Viridian”, fåtöljen Mellby i färgen ”Sea” och fotpallen Söderhamn i ”Espresso”. I bakgrunden stolen Nils i färgen ”Zinc” och så kuddöverdrag i förgerna ”Mist”, ”Acorn” och ”Emerald”. Foto: Bemz

När företaget nu lanserar sin sammetskollektion kunde den inte komma mer lägligt. Den klassiska sammeten har med sin tidlösa elegans och lyxiga känsla seglat upp som höstens trendigaste material och är en stor favorit i både inrednings- och modevärlden.

ikea-klippan-emerald-zaragoza-bemz

Soffan Klippan i färgen ”Emerald”. Foto: Bemz

”Den tidlösa lyxen i tyget Zaragoza Vintage Velvet från Designers Guild i kombination med Ikeas moderna, rena linjer blir ett spännande stilmöte”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Läs också: Stylisten Pella Hedeby: Så inreder jag med höstens hetaste material

ikea-nockeby-velvet-clover-bemz

3-sitssoffan Nockeby i färgen ”Clover”. Foto: Bemz

Kollektionen – som är i begränsad upplaga – består av nio olika färger och kommer att finnas tillgänglig för hela Bemz utbud.