Nu kan du få bo en natt på riktiga Downton Abbey

17 sep, 2019 
Har du alltid drömt om att bo på Downton Abbey och leva som Lady Mary eller Lady Edith? Nu kan drömmen bli verklighet. Det riktiga Downton Abbey-slottet öppnar sina dörrar för några lyckligt lottade Airbnb-gäster i höst.
Annons

Highclere Castle, mest känt som det fiktiva Downton Abbey från serien och filmen med samma namn, har lockat stora mängder turister sedan serien började sändas år 2010. Tidigare har det dock endast gått att besöka slottet, som ligger i Hampshire, England, med god framförhållning, men nu kan två fans få chansen att övernatta där.

Slottet öppnar nämligen sina dörrar för en enda natt i höst via sajten Airbnb. Den 26 november får de två som lyckas boka upplevelsen övernatta i ett av slottets stora sovrum, njuta av en middag i den pampiga matsalen och strosa runt på det enorma slottet och dess stora ägor. Slottet i sig är över 9 000 kvadratmeter stort och har 300 (!) pampigt inredda rum fyllda av historia.

Matsalen på Downton Abbey eller Highclere Castle som det egentligen heter
Gästerna får äta middag i matsalen som är bekant från Downton Abbey-serien och -filmen.

För de som får chansen att övernatta på Highclere Castle inleds kvällen med cocktails i salongen följt av middag serverad av slottets egen butler. Kvällen avslutas sedan med kaffe i biblioteket som är bekant för alla Downton Abbey-fans från många scener med familjen Crawley i tv-serien.

Annons

Dagen därpå bjuds besökarna på frukost och en privat rundtur av ägorna. Enligt Airbnb kommer gästerna att kunna räkna med att behandlas som kungligheter under den exklusiva vistelsen på slottet – precis som kung George V och drottning Mary.

Biblioteket på Downton Abbey som egentligen heter Highclere Castle
Kaffet efter middagen dukas upp i biblioteket.

Annorlunda husreglerna på Downton Abbey-slottet

Händelsen är en unik chans för fans av den brittiska serien som tagit världen med storm. Berättelsen kretsar kring den aristokratiska familjen Crawley och deras tjänstefolk på det fiktiva Downton Abbey från 1912 fram till 1927. Det älskade kostymdramat av Julian Fellowes och Gareth Neame fick sex säsonger, fyra julspecialer samt en film som hade Sverigepremiär den 13 september 2019.

Annons

Precis som alla boenden på Airbnb har specifika husregler så har även slottet det. Husdjur får inte följa med på övernattningen, men för hundälskaren finns nio hundar att kela med på plats. Kanske finns det en som liknar Crawley-familjens älskade labrador Isis?

Två lyckligt lottade får övernatta på Downton Abbey via Airbnb
En natt på det riktiga Downton Abbey kan bli verklighet för två fans i höst.

Bland husreglerna finns även regler om att allt skvaller är begränsat till tjänstevåningen på bottenplan och att alla tidningar måste vara väl strukna. Själva vistelsens tidpunkt är även i enlighet med en av husreglerna. Övernattningen äger nämligen rum mitt i veckan, eftersom – för att citera änkegrevinnan av Grantham, Violet Crawley (spelad av Maggie Smith) – ”what is a week-end?”

Annons

”Det är ett privilegium och nöje att kunna kalla Highclere Castle mitt hem och det gläder mig att kunna dela det på Airbnb för en verkligt unik vistelse. Highclere Castle har tillhört familjen Carnarvon sedan 1679 och har en otroligt rik historia. Jag brinner för Highclere Castles berättelser och arv och ser fram emot att få välkomna våra framtida gäster”, säger Lady Carnarvon, värd för slottet på Airbnb, i ett pressmeddelande.

Är du sugen på att få chansen att övernatta på slottet och uppleva inspelningsplatsen? Bokningen för den exklusiva natten för två öppnar den 1 oktober klockan 13.00 svensk tid på airbnb.com/downtonabbey. Natten kostar 150 brittiska pund, motsvarande runt 1 800 svenska kronor, för övernattning inklusive måltider och privat rundtur.

Kika in i slottet i klippet nedan!

En rundtur i Highclere Castle, huset där familjen i Downtown Abbey bor.
En rundtur i Highclere Castle, huset där familjen i Downtown Abbey bor.

Foto: Airbnb

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons