Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Se Nordens första micro-living i Stockholm

27 jan, 2022 
AvAnna Larsson
Nordens första micro-living UNITY har öppnat i Stockholm. I Hammarby Sjöstad hittar vi yteffektiva enrumslägenheter med en kombination av skandinavisk design och Tom Dixons internationella design.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Nordens första micro-living UNITY har öppnat i Stockholm. I Hammarby Sjöstad hittar vi yteffektiva enrumslägenheter med en kombination av skandinavisk design och Tom Dixons internationella design.

Nordens första Micro-living – i Tom Dixons andaBrand logo
Nordens första Micro-living – i Tom Dixons anda

Skandinavisk design kombinerad med internationell

Den brittiska designstudion Tom Dixon är huvudet bakom den funktionella designen. Lägenheterna präglas av minimalistisk lyx och ovanliga material som ger en kombination av både skandinavisk design och internationell.

Annons

Under 1940-talet var byggnaden en gammal industrilokal som tillverkade svetstransformatorer – vilket återställs för att bevara byggnadens historia. I byggnaden finns tre meter höga industrifönster som ger ett magiskt ljusinsläpp både i lägenheterna och vid de gemensamma arbetsytorna.

De tre meter höga industrifönster som bevarats ger ett magiskt ljusinsläpp.
Tre meter höga industrifönster ger ett magiskt ljusinsläpp vid de gemensamma arbetsytorna.

Förutom ljusinsläpp och minimalistisk lyx har UNITY fokuserat på hållbarhet. I rummen är bland annat mattorna tillverkade av återvunnet fiskenät som samlats upp från havet.

Annons
Nordens första micro-living har öppnat i Hammarby Sjöstad i Stockholm.
UNITY erbjuder lägenheter mellan 19 och 62 kvadratmeter.

Flexibelt för både privatpersoner och företag

Det unika med micro-living är att du själv kan bestämma hur länge du vill hyra lägenheten. Lägenheterna som är mellan 19 till 62 kvadratmeter stora går att hyra under en natt eller upp till flera år.

Den som vill kan även använda UNITYs lokaler som arbetsplats.
Det finns kontor och kontorsplatser att ta del av för den som behöver en tillfällig eller långvarig arbetsplats.

Lägenheterna är utrustade med kök, men UNITY har även en egen restaurang för den som inte har tid eller lust till att laga middag. Det finns det även kontor och kontorsplatser att ta del av – vilket både passar egenföretagare eller större företag som är behov av kontorslokaler under en kortare eller längre tid.

Annons

UNITY i Hammarby Sjöstad är en av de första av sju kommande micro-living-bostäderna som kommer öppna i Norden under de närmsta två åren.

Lägenheterna präglas av minimalistisk lyx och ovanliga material.
Den brittiska designstudion Tom Dixon är huvudet bakom den funktionella designen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons