Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Nio designnyheter du bara inte vill missa

12 jan, 2021 
AvCecilia von Mentzer
Vad är det som gäller på designfronten så här i början av det nya året och vilka är de största snackisarna? Här är nio nyheter vi älskar lite extra mycket just nu!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att hålla koll påBrand logo
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att hålla koll på

Vi har valt ut några designnyheter vi gillar lite extra just nu. Allt från Per Söderbergs nya nya bord, vackra lampor, ny vas och andra härligheter. Spana in!

1. Bord från No Early Birds

Bord NEB valnöt glas

Designern och arkitekten Per Söderbergs företag No Early Birds fyller tio år och lanserar i samband med det tre produktnyheter som kompletterar hans tidigare kollektioner. Bland annat bordet på bilden. Soffbordet NEB Cube i valnöt med stålrör och glasskiva, 33 250 kronor.

Annons

Materialen i nya kollektionen är massiv europeisk valnöt, italiensk marmor, pulver­lackerade stålrör och monteringsbeslag i massiv mässing eller rostfritt stål. Alla möbler tillverkas och produceras för hand i Sverige.

Berätta om nya kollektionen, hur har du tänkt?

– Vi firar tio år med att blicka framåt i stället för att blicka bakåt. Vi tycker att tio år var ett bra avstamp för att ta fram en ny möbelserie som breddar och kompletterar vårt ursprungliga ­sortiment, säger Per Söderberg.

– För mig är det viktigt att skapa möbler som är tillverkade på ett bra sätt och som kommer att hålla över tid vad gäller både material och estetik.

2. säg det med en tavelvägg

Tavelvägg Fine Little Day Daniel Götesson

Är det något vi tar med oss från inredningsåret som gått är det väl ändå det här med tavelvägg? Det känns som den stora vinnaren när det gäller inredning vi minns! Snart sagt alla vill ha en och den kan se ut på så många vis. Foton, barnteckningar, små oljemålningar, akvareller och grafiska blad, allt går och allt passar!

Annons

Två svenska företag som erbjuder posters av inspirerande konstnärer är Wall of art och Fine little day. Från den senare kommer dessa verk av Daniel Götesson (@ektaektaekta), pris från 450 kronor/styck.

3. monokrom tapet

Tapet Photowall Find me in the corner

Tapeten Find me in the corner av Viktor Erlandsson på Straight design finns hos Photowall. Vi gillar det grafiska uttrycket med tydliga element av fält och block i monokrom färgskala. Finns i flera färgställningar. Priset är 348 kronor/kvadratmeter.

Annons

4. Lampor i djurform

Djurlampor The Straw

En ljusglimt behövs lite extra just nu under oxveckorna. Spana därför in denna söta nyhet med en design som gör oss lite extra glada och får oss att le. The straw studio har tagit fram två lampor i mässing som kommer som kanin eller katt. Bara att välja det djur som ligger dig varmast om hjärtat. Lamporna är handgjorda och kostar 2 695 kronor/styck.

5. Lyxigt bäddset från Hästens

Hästens Lars Nilsson print

Designer Lars Nilsson har gjort flera mönster, på fri hand, för Hästens. Det senaste Edwin Iris släpptes nyss och har den där härliga, lyxiga handmålade känslan med mjuka, sirliga linjer mot små rutor. Bäddset ca 5 000 kronor.

Annons

6. Handfat i mässing

Superfront handfat supersink

Inredningsföretaget Superfront, kända för sina fronter till Ikeas kök, vidgar sina vyer och släpper nu handfat med exklusiv känsla och form.

Handfatet Supersink kommer i stål eller mässing och priser från 3 995 kronor. Den nya kollektionen är fotograferad på Hallwylska palatset mitt i Stockholm. Blandare från Tapwell, ben, fronter och knoppar, Superfront.

7. Stege eller bokhylla i valnöt

Swedese hylla valnöt

Michaël Bihains moderna klassiker finns nu i valnöt i limiterad upplaga. En förvarings- eller bokhylla i form av en stege – smart, lätt och nätt i rummet. Libri, 7 390  kronor, Swedese.

Annons

8. Två belysningsnyheter

lampa rut bankeryd

Amsell Berlin Designstudio har designat taklampan Rut för Bankeryd. Den finns i två storlekar och materialet är opalglas. Pris från 2 000 kronor. Det rutiga reliefmönstret har en koppling till de klassiska köksrutorna.

lampa blossa Nuura

Golvlampan Blossa har skärm i opalglas, fint nedåtriktat sken och en nätt fot. 9 900  kronor, Nuura.

Annons
Raawi vas kvium

Vasen Jam av Michael Kvium har ett skönt uttryck med slingrande mönster, 2 200 kronor, Raawi.

Foto: Michelle Meadows

Läs mer här:

Stylisten Marie Olsson Nylander säljer sin 1800-talsvilla – se bilderna här!

Medelhavsinspiration – så inreder du med den stora trenden 2021

Design som gör comeback från arkiven – därför är vintage hetast nu

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons