Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Mystiska hjältinnan är tillbaka – nu på Gallerix

22 sep, 2015 
AvSara Ångström Burling
Annons

Nu har det blivit dags att återknyta bekantskapen med illustratören Lovisa Burfitts mystiska hjältinna Mademoiselle Oiseau. I dagarna presenterar bokförlaget Rabén&Sjögren Mademoiselle Oiseau kommer tillbaka, uppföljaren till Lovisa Burfitts och Andrea de la Barre de Nanteuils Boken om Mademoiselle Oiseau från 2014.

burfittgallerix3

I samband med det lanserar Gallerix fyra illustrationer från böckerna som tryck på planscher och kort, tillsammans med presentpapper och doftljus.

– Det händer ofta att folk hör av sig och frågar efter bilderna, berättar Lovisa. Och jag tycker att det är bra att man kan köpa korten om man inte har budget för planscherna.

Hon är bara på tillfälligt besök i Stockholm. Till vardags bor och arbetar hon i sitt hus strax utanför Aix-en-Provence, där hon precis har gjort i ordning ateljén.

– Jag tycker om att jobba med Mademoiselle Oiseau, det är väldigt avslappnande eftersom det är hon som är huvudpersonen och inte jag.

Annons

Läs mer om Lovisa och hennes arbete i ELLE Decoration 9, som kommer ut 3/11.

Av Anders Bergmark

burfittgallerix2

Kort, A5, 29,90 kr/st.

burfittgallerix4

Print Avenue des Temps Perdus, 50×70 cm, 599 kr.

 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons