Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Drömhus på stranden på Long Island utanför New York fyllt av reseminnen – kika in

07 jun, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Drömhus Long island Montauk
På stranden i Montauk längst ut på Long Island har paret och formgivarna Nate Berkus och Jeremiah Brent skapat en fristad som rymmer både barn och handplockade favoriter från resor och arbete.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriterBrand logo
5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriter

Montauk, Long Island är de förmögna New York-bornas tummelplats. Superpopulära tv-serien The affair utspelade sig till stora delar här de första säsongerna. Här ligger de vackra trähusen längs stränderna, musslor och crab cakes är populära maträtter och fyren Montauk Point Lighthouse längst ut är en väldigt välkänd silhuett och besöksplats.

Montauk Long island sommarhus vardagsrum

För formgivarna Nate Berkus och Jeremiah Brent var ett strandnära hus inte självklart. I december 2004 var Nate i Sri Lanka när tsunamin drog in över många av Asiens kuster och han förlorande sin dåvarande partner. Men när Jeremiah föreslog att de skulle titta på ett hus i Montauk i augusti 2019, kände han sig redo.

Annons
Montauk Long island sommarhus vardagsrum familjen barnen leker

– Jag är uppvuxen i södra Kalifornien och har bott vid en sjö utanför Minneapolis så vatten symboliserar trots allt lugn för mig.

Town house på Manhattan

De har ett townhouse i West village, men sedan i mars förra året bor Nate och Jeremiah här på heltid med barnen Poppy, 5, och sonen Oskar, 2. New York under coronapandemi kändes inte som ett bra alternativ med barn.

– Vi hade båda svårt att motstå huset i Montauk, det känns som det perfekta gömstället och ett hus att koppla av i med familjen, säger Nate.

Annons
Montauk Long island sommarhus uteplats

Huset, som ligger i ett naturreservat, är byggt 1980 av tidigare ägaren fotografen Raphael Mazzucco. Runtomkring breder landskapet ut sig med sina vidsträckta stränder och mjuka dyner, vass som vaggar i vinden med hav och hög himmel som fond. Huset bjuder på en skönt avspänd atmosfär och gott om ljusinsläpp, här finns också fina inslag från naturen.

Montauk Long island sommarhus matrummet

– Raphael lät bygga in vackra stenar i eldstaden i det stora sällskapsrummet, det skänker en speciell känsla. Och väggarna i det mindre vardagsrummet har klätts i virke från en brygga som revs, säger Jeremiah.

Annons

Montauk på LONG Island

Nate och Jeremiah gav huset en viss ansiktslyftning bär de flyttade in. De målade till exempel fasaden svart som kontrast mot husets inre ljus, de tog fram plankgolven och slipade dem. Köket målades om och fick bänkskivor i vit betong.

Montauk Long island sommarhus sovrummet

– Vi kanske ändå är mest nöjda med vårt nya utekök på baksidan. Det har blivit som en patio när vi inredde uteplatsen med både matplats och loungedel.

– Dessutom har vi planterat mängder med träd och buskar som är typiska för den här delen av USA.

Annons
Montauk Long island sommarhus huset sett från baksidan

Invändigt håller sig Nate och Jeremiah till en relativt neutral färgpalett. Inredningen bjuder på inslag som blir en påminnelse om parets gemensamma historia. Om resorna de gjort till bland annat Portugal, Mexiko och Peru och saker som de köpt med sig hem därifrån.

Montauk Long island sommarhus badrummet

Alldeles innanför entrén ligger det stora sällskapsrummet med en takhöjd på 6,5 meter. Här syns bland annat den imponerande eldstaden som kröns av antika, peruanska tjurar i terrakotta som sägs hålla onda andar borta.

Annons
Montauk Long island sommarhus hallen hattsamling

De flesta av möblerna här är Nates och Jeremiahs egen design från deras samarbete med inredningsbutiken Living Spaces. Sedan har de tillfört ting från resor och saker de klickat hem från Etsy och Ebay.

Gott om naturmaterial

De gillar att inreda med naturliga material så här finns gott om rotting, korg och jute. Det blir en fin kontrast mot de mer exklusiva materialen på tyger och möbler. I det stenklädda badrummet tronar ett fantastiskt olivträd i en kruka av kalksten.

Annons
Montauk Long island sommarhus vardagsrum familjen barnen Poppy och Oskar

– Jag var lite skeptisk till all sten först, men nu har jag vant mig och jag gillar det. Det känns väldigt härligt med mycket sten i inredningen, med dess naturliga yta, säger Nate.

Det vilar ett lugn över hela strandhuset i Montauk. Och det var precis det Nate och Jeremiah ville uppnå när de satte sin prägel på sitt nya lantställe.

Montauk Long island sommarhus barnens sovrum

– Vi kände ingen press alls över att det skulle bli ”perfekt”, bara glädje över att få skapa ett hem som motsvarar hur vi vill leva. I lugn och ro, omgivna av saker som betyder något och där vi och barnen verkligen trivs.

Av: Vanessa Lawrence Stylist: Ingrid Abramovitch Fotograf Richard Foulser

LÄS ALLT OM INREDNINGEN I BILDSPELET HÄR:

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons