Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Luftigt, minimalistiskt och naturnära hemma hos arkitekten i Paris

13 jan, 2023 
AvLisa Sicignano
Lyxig lägenhet i Paris på 300 kvadratmeter
Arkitekten och inredaren Félix Millory visar upp ett balanskonstnummer i denna högt belägna Parislägenhet där strikta linjer och mjuka materialval samsas i perfekt harmoni.
Annons
Se 7 naturnära träkök att inspireras avBrand logo
Se 7 naturnära träkök att inspireras av

Är beige det nya vita? Självklart, säger arkitekten och inredaren Félix Millory. Och lägenheten i tre plan på 300 kvadratmeter i hjärtat av Paris 17:e arrondissement ger verkligen tyngd åt hans ord.

Minimalistisk lägenhet i Paris, ljust vardagsrum
Annons
Minimalistisk lägenhet Paris, vardagsrum

– Ägaren önskade sig en lägenhet i japandi-stil, det vill säga en mix av japanskt och skandinaviskt uttryck – mycket minimalistiskt och inte alls min stil, säger Félix, känd som en kontrasternas mästare.

Men Félix Millory tog till sig idén om renhet och började leka med en diskret färgskala. Luft, rymd, en svängd trappa och en nästan labyrintisk layout blev de stora dragen i förvandlingen.

Minimalistisk lägenhet i Paris, platsbyggd förvaring
Annons
Minimalistisk lägenhet i Paris trappa

Materialvalen är uteslutande av hög kvalitet, det är lyxigt men också återhållsamt. Kalksten, ljus ek, japansk väv, ull och mattor i vegetabiliskt silke återkommer på alla våningsplan och samspelar så att intrycket blir renodlat men aldrig platt.

– Hemligheten är att blanda upp med rostfritt stål, det skapar en röd tråd av spänning och elektricitet, säger han.

I köket dominerar melerad sten för ett levande intryck, och över köksön hänger Félix Millorys egen pendellampa i förnicklad brons med dubbla fästen. I matsalen – kronan på verket som ser ut att trotsa all logik med sin svävande placering över vardagsrummet – är materialen till stor del rostfritt stål och glas.

Helheten blir magisk, precis som mötet mellan futuristisk design och keramik i antik stil.

– För mig måste inredning väcka känslor och upprymdhet, säger Félix, och sammanfattar sin stil och vision med orden: ”Mitt förhållningssätt är organiskt, jag designar möbler som är till för att röras vid, och rum där man ska gå barfota.”

Annons

Fotograf: Vincent Leroux

Läs mer om inredningen i bildspelet här:

Annons