Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Min stil: Mönstermästaren Hanna Werning

26 mar, 2014 
AvAbrar Hussain
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
HannaWerning_Småland2013

Under vinjetten Min stil tipsar inspirerande personer om sina favoriter just nu. Uppväxten i ett radhusområde på sjuttiotalet väckte designern Hanna Wernings aptit på färg och form. Intuition och humor är hennes arbetsredskap.

William Kilburn

Blommande färger

Annons

I tonåren fick jag boken English Floral Patterns med mönster av William Kilburn av min moster, som hade den med sig från England. Det var en helt ny bildvärld för mig. Jag växte upp i ett radhusområde i Jönköping som var så långt från William Kilburn som man kan komma.

Strawberry thief

Mönsteruppror

En av de mönsterformgivare som jag blev influerad av när jag pluggade på Central Saint Martins i London på 1990-talet var William Morris. Jag tror att hans idé om att ta in naturen i hemmet triggade mig för att det gick på tvärs mot den tidens estetik med tråkiga caffé latte-färgade väggar.

Annons

På bilden: Inspirationen till mönstret Strawberry Thief från 1883 fick William Morris efter att ha sett trastar stjäla jordgubbar från trädgården vid hans hem Kelmscott Manor. Foto Morris & Co

EleyKishomoto_bag_fri

Glatt grafiskt

Jag gillar det grafiska hos Eley Kishimoto. Det är vackert, blandat med en sorts humor och glädje. Ovan ser ni en axelväska i tyg med fina detaljer som kantband i grönt och läderremmar, köpt någon gång i mitten av 2000-talet.

arbetsplint_frilagd_HannaWerning

Collageteknik

Annons

Jag jobbar väldigt intuitivt och använder ofta saker som jag råkar hitta. Arbetsplinten på kontoret har jag och min man satt ihop av olika skåp och bord som vi köpt på loppis, som en sorts collage.

Rolliecord_kamera_HannaWerning

Älskade apparater

Jag har alltid gillat maskiner och apparater. En period trodde jag att jag skulle bli fotograf och fick flera gamla kameror av min pappa och min morfar. Den här gamla Rolleicordkameran är en enklare variant av en Rolleiflex. Så var det jämt när man var liten, man fick den billiga kopian, haha!

Annons
air_chair_BIG_4

Stilig sits

Jag gillar Jasper Morrisons Air Chair. Den är stilig och anspråkslös och finns i en massa fina färger. Barnen ramlar inte igenom någon glipa under ryggstödet och man kan ha den både inne och ute.

 

FAKTA

NAMN: Hanna Werning

BOR: Lägenhet på Södermalm i Stockholm

GÖR: Formgivare och illustratör med uppdrag för Boråstapeter, Rörstrand, Ikea m fl

AKTUELL: Dekor för Sagaform och Duni samt korrespondenskort för brittiska Lagom Design

Annons