Mari Strenghielm ny bloggare på ELLE Decoration!

26 jun, 2018 
AvELLE Decoration
Nu börjar Mari Strenghielm att blogga på elledecoration.
Stylisten och fotografen Mari Strenghielm bor i en magisk villa på Dalarö och har alltid ett nytt inredningsprojekt på gång. Och nu börjar hon även blogga på elledecoration.se!
Annons

Läs intervjun med Mari Strenghielm nedan

Varmt välkommen till oss på ELLE Decoration! Hur känns det att börja blogga här?

Tack snälla, jag är så himla glad för detta, får nog nypa mig lite i armen tror jag. Vilken ära!

Mari Strenghielm är bloggare, stylist och fotograf.
Mari Strenghielm är bloggare, stylist och fotograf. Foto: Mari Strenghielm

Vad kan vi förvänta oss för typ av innehåll i din blogg?

Jag bloggar en hel del från mitt jobb, som jag älskar, som inredningsstylist och fotograf. Det blir även en hel del livsstil från livet i skärgården, livet som mamma, matte osv. Älskar att resa och upptäcka nya platser och då brukar alltid kameran få hänga med. Men man kan nog säga att det mesta i min blogg har någon slags förankring till inredning.

Hemma hos Mari Strenghielm på Dalarö.
Hemma hos Mari Strenghielm på Dalarö. Foto: Mari Strenghielm

Vi är så klart väldigt nyfikna på hur du bor, kan du berätta lite om det?

Jag bor i ett hus från 1884 på Dalarö i Stockholms skärgård som även används som studio för många av mina jobb. Vi har forskat mycket i huset och renoverat själva vilket lett till ett intresse för byggnadsvård. Älskar att förändra hemmet med färg, det går snabbt och gör sån skillnad! Har alltid något inredningsprojekt på gång, just nu skissar jag på ett mönster jag vill måla på väggarna i biblioteket, jag ritar på ett vindskydd med dagbädd som vi ska bygga ute vid uteköket, jag ska i dagarna måla om i hallen (igen) osv. Har en tålig familj som låter mig göra om hela tiden.

Harmoniskt sovrum hemma hos Mari Strenghielm.
Harmoniskt sovrum hemma hos Mari Strenghielm. Foto: Mari Strenghielm

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Älskar färger och material från naturen och jag blandar gärna med lite vintage för att få lite själ i det hela. Olika strukturer men med färger som går ton i ton gillar jag också. Just nu har jag dille på brunt, rostrött och ockra så det målas om lite här och var men allt passar ju ändå ihop. Naturmaterial som rotting, bambu, trä osv ligger mig varmt om hjärtat.

Köket i Mari Strenghielms magiska villa på Dalarö.
Köket i Mari Strenghielms magiska villa på Dalarö. Foto: Mari Strenghielm

Vilket är ditt favoritrum i ditt hem – och varför?

Då får det nog bli köket för här hänger vi för det mesta. Det är ganska så litet men det är mysigt och hemtrevligt. Just för att det inte är så stort så kan jag unna mig att måla om här när jag känner för det, just nu är skåpsinredningen khaki och golvet ljusgrått men har planer på att göra om snart igen så att underskåp får en färg och de övre en annan.

Annons

Vilket är ditt bästa inredningstips?

Jag skulle nog säga att hitta din personliga stil och var den trogen. Vilka färger trivs du bäst att vistas i? Det mesta här hemma kan flyttas till ett annat rum utan att det ser konstigt ut, jag har valt ett träslag och en färgskala som jag håller mig till. Sen kan det så klart vara härligt med stilkrockar, jag köper till exempel mycket inredning när jag reser, kanske något udda köksporslin eller något tyg.

Du hittar Mari Strenghielms inspirerande blogg på strenghielm.elledecoration.se!

Läs mer:

Annons
Innehåller annonslänkar