Lidl samarbetar med konstnärerna Elin PK och Emilia Ilke – se bilderna här

12 sep, 2023 
Lidl x Elin PK och Emilia Ilke
Lidl har låtit konstnärerna Emilia Ilke och Elin PK tolka sina svenska produkter från varumärket Matriket i en färgsprakande posterkollektion. Spana in motiven här!
Annons
Kika in i ett personligt hem – fyllt av färg och konst
Kika in i ett personligt hem – fyllt av färg och konst

Konstnärerna Emilia Ilke och Elin Palmaer Karlsson, även känd som Elin PK, är aktuella med en ny posterkollektion för Lidl. Kollektionen har tagits fram för att uppmärksamma och illustrera varumärket Matriket. Lidl Sverige lanserade Matriket våren 2023 och under varumärket samlas utvalda varor från svenska leverantörer.

emilia ilke
Emilia Ilke har tagit fram två motiv.

Posterkollektionen innehåller fem motiv som går under namnen Mjölk, Skorpor, Frukost, Svensk sommar och Husman. Emilia Ilke och Elin PK har fått göra egna tolkningar av vardagsvaror som lingonsylt, mjölk, köttbullar och ost. Bägge konstnärs personliga stil präglar tydligt de färgglada motiven.

Annons

Så ser posterkollektionen av Emilia Ilke och Elin PK för Lidl ut

elin pk
Elin PK med de tre motiven hon har skapat.
lidl posters
Nu finns Emilia Ilkes konst i form av två posters på Lidl.
lidl posterkollektion
Hela posterkollektionen består av fem motiv.
Annons
svensk sommar poster lidl
Svensk sommar med jordgubbar, mjölk och grädde.

– Det har varit otroligt att få arbeta med Emilia och Elin. Deras respektive stilar är unika och personliga samtidigt som de gifter sig bra med Matriket, säger Jenny Canborn Eenfeldt, PR-specialist på Lidl Sverige, i ett pressmeddelande.

Emilia Ilke berättar om den kreativa processen bakom hennes två motiv för Lidl:

– Jag bestämde mig tidigt för att göra ett klassiskt Ilke-stilleben men i Lidl-kulörer för att förena våra världar. Det har varit inspirerande att arbeta i en för mig uppskruvad färgskala, något jag kommer ta med mig i framtida skapande. Processen har varit lustfylld och många skorpor har käkats.

Annons

Elin PK berättar för Lidl att hon fick sin idé till de tre motiven Husman, Svensk sommar och Frukost snabbt.

– Min idé kom nästan på en gång: jag ville jobba med olika typiska svenska, för mig, matsituationer. Frukost utomhus en sommarmorgon, köttbullar med mos och lingon hos farmor och farfar eller jordgubbar med mjölk/grädde en ljummen junikväll. Jag hade ganska tydliga bilder av hur jag ville att bilderna skulle se ut, så efter skissarbetet har bilderna bara fått växa fram organiskt, säger hon till Lidl.

Posterkollektionen finns i Lidls butiker i Sverige från och med den 14 september, kostar 149 kronor styck och säljs i begränsad upplaga.

Hemma hos #6 - Hanna MW
Hemma hos #6 - Hanna MW
Annons
Innehåller annonslänkar